Mama lui Pep Guardiola a murit de coronavirus

Mama antrenorului spaniol al echipei Manchester City, Pep Guardiola, Dolors Sala Carrio, a murit după ce a contractat infecţia cu Covid-19, a anunţat luni, pe contul de Twitter, clubul din Premier League.
”Familia lui Manchester City este devastată după ce astăzi (luni) a aflat că mama antrenorului Pep (Guardiola), Dolors Sala Carrio, a încetat din viaţă la Manresa, aproape de Barcelona, după ce a contractat coronavirusul. Avea 82 de ani. Întregul club îşi exprimă condoleanţele în acest moment dificil prin care trece Pep”, se arată în postare.
Pep Guardiola a fost unul dintre primii oameni din fotbal care a sprijinit personalul medical încă de la începutul luptei cu pandemia de coronavirus.
Pe 24 martie, fostul antrenor al lui Barca (2008-2012) şi Bayern Munchen (2013-2016) a donat un milion de euro pentru achiziţionarea de echipamente medicale necesare spitalelor din Catalonia.
Conform ultimului raport trimis luni de autorităţile sanitare spaniole, această ţară are 135.032 cazuri infectaţi, cu 13.055 decese. Antrenorul echipei de fotbal Espanyol Barcelona, Abelardo Fernandez, a dezvăluit că sunt zece cazuri de infectare cu noul coronavirus în cadrul grupării sale, în timp ce conducerea clubului catalan anunţase anterior doar şase cazuri, informează agenţia EFE.
„La Espanyol avem zece cazuri, opt jucători şi doi membri ai corpului tehnic, care au coronavirus”, a explicat Abelardo în cadrul unei emisiuni a postului de radio Cadena Cope.
Anterior, clubul din Barcelona recunoscuse doar şase cazuri de infectare cu Covid-19, între care şi cele ale fotbaliştilor Matias Vargas, Leandro Cabrera şi Wu Lei.
„Am fost concentraţi timp de două zile împreună la Navata (Girona), iar unii dintre noi au fost probabil asimptomatici. Nu mi-am văzut părinţii şi nici bunica de 89 de ani, de teamă că i-aş putea infecta”, a adăugat tehnicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *