Juventus Torino riscă să fie exclusă din campionatul Italiei

Emi
By Emi mai 10, 2021 22:01

Juventus Torino riscă să fie exclusă din campionatul Italiei

Juventus Torino, unul dintre ultimele trei cluburi care mai apără proiectul Super Ligii europene de fotbal, nu va putea participa la următoarea ediţie a campionatului italian dacă rămâne ”prins” în acest proiect concurent al Ligii Campionilor, a afirmat luni preşedintele Federaţiei italiene de fotbal, Gabriele Gravina.

”Dacă Juventus nu respectă regulile existente, nu vom mai lua acest club în considerare pentru ediţia viitoare a Serie A. Dacă nu se va retrage din proiectul Super Ligii, echipa va fi exclusă din campionatul intern”, a spus Gravina.

La sfârşitul lunii aprilie, ca reacţie la încercarea de a crea o Super Ligă de către 12 cluburi europene, inclusiv trei din Italia, Federaţia italiană a adoptat o nouă regulă care face posibilă excluderea din campionat a echipelor care se vor angaja într-o competiţie privată.

Dacă Inter Milano şi AC Milan s-au distanţat până la urmă de proiect, Juventus Torino nu a făcut-o şi, alături de două echipe spaniole Real Madrid şi FC Barcelona, a apărat demersul şi a criticat ameninţările UEFA arătându-se gata pentru o bătălie juridică.

Te-ar putea interesa:  Juventus - Inter 1-0! Mandzukic devine eroul meciului, iar torinezii se mentin lideri in Liga

Federația italiană amenință

Într-o intervenţie la radio Rai Uno, preşedintele Federaţiei italiene a mai spus că este gata să acţioneze ca ”mediator” în acest conflict, deoarece această ”confruntare între cluburi şi UEFA nu este bună pentru fotbalul italian şi Juventus” . ”Doresc o soluţie pozitivă în acest caz”, a menţionat Gravina.

FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino au apărat sâmbătă legitimitatea Super Ligii şi au denunţat „ameninţările” UEFA, care a sancţionat vineri celelalte nouă cluburi aflate la originea acestui proiect ce face concurenţă Ligii Campionilor.

Deşi celelalte nouă cluburi s-au retras din proiectul Super Ligii, Barca, Real şi Juve intenţionează „să persevereze în căutarea unor soluţii, în ciuda presiunilor şi a ameninţărilor inacceptabile din partea UEFA”, potrivit unui comunicat comun postat de site-ul grupării italiene.

„Regretăm că prietenii noştri şi parteneri fondatori ai proiectului Super Ligii s-au regăsit într-o postură incoerentă şi contradictorie după ce şi-au asumat mai multe angajamente faţă de UEFA”, au indicat Barca, Real şi Juve.

Te-ar putea interesa:  Man centrează, Mihăilă marchează, Parma câștigă

UEFA a anunţat vineri sancţiuni împotriva celor nouă cluburi care s-au retras din proiectul Super Ligii, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur.

Aceste cluburi au recunoscut că proiectul Super Ligii a fost o „eroare”, informează un comunicat al UEFA.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi mai 10, 2021 22:01
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<