Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorul lunii ianuarie în Premier League

Germanul Jergen Klopp, tehnicianul echipei de fotbal Liverpool, a fost ales antrenorul lunii ianuarie în Premier League, fiind a cincea oară când el obţine distincţia în acest sezon, ceea ce este un record, scrie presa internaţională.
Klopp a fost preferat lui Pep Guardiola (Manchester City), Ralph Hasenhuttl (Southampton) şi Nigel Pearson (Watford).
În actuala stagiune, trofeul i-a scăpat lui Klopp doar în octombrie, când distincţia pentru antrenorul lunii i-a revenit lui Frank Lampard (Chelsea). Germanul, care o pregăteşte din octombrie 2015 pe Liverpool, a obţinut în total de opt ori această distincţie. El este încă departe de recordul deţinut de legendarul antrenor al lui Manchester United, Alex Ferguson, care a fost recompensat de 27 de ori.
Ferguson este urmat de Arsene Wenger (15) şi David Moyes (10).
Klopp a doborât cu această ocazie recordul lui Guardiola, care intrase de patru ori într-un sezon în posesia acestei distincţii.
Liverpool este lider cu un avans impresionant în Premier League. După 25 de etape, echipa are 73 de puncte, 22 mai mult decât următoarea clasată, Manchester City. „The Reds”, cu 24 de victorii şi un egal, sunt neînvinşi în acest sezon în întrecerea internă.
Următorul meci al lui Liverpool va avea loc pe 15 februarie, pe terenul lanternei roşii Norwich.
După cum s-a anunţat, Sergio Aguero, atacantul argentinian al echipei Manchester City, a fost desemnat jucătorul lunii ianuarie în campionatul Angliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *