Jadon Sancho, transferat la Manchester United

Clubul german Borussia Dortmund a confirmat joi transferul fotbalistului englez Jadon Sancho la Manchester United pentru suma de 85 de milioane de euro, transmite presa internaţională.

Într-un comunicat, Dortmund a indicat că a ajuns la un acord cu United, care va plăti o „indemnizaţie de transfer fixă de 85 de milioane de euro” pentru extrema de 21 de ani. Sancho este în lotul naţionalei Angliei de la EURO 2020, iar transferul va fi perfectat doar după ce el va face vizita medicală.

Durata contractului cu echipa din Manchester nu a fost precizată. Potrivit presei germane, jucătorul, ce era legat de Borussia până în 2023, va semna o înţelegere pe cinci ani.

Acesta este unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria Bundesligii. Sancho se află pe locul doi pe lista celor mai scumpi jucători englezi, după fundaşul Harry Maguire, achiziţionat acum doi ani de „diavolii roşii” de la Leicester City pentru 87 de milioane de euro.

Te-ar putea interesa:  Jurgen Klopp și-a prelungit contractul cu Liverpool

Doar șase minute jucate la Euro 2020

La EURO 2020, Sancho a jucat doar şase minute pentru Anglia. Naţionala sa este calificată în sferturi de finală, unde va întâlni sâmbătă Ucraina la Roma.

Format la centrele de juniori ale lui Watford şi Manchester City, Sancho a semnat în 2017 cu Dortmund, unde a devenit un om de bază, cu 16 goluri şi 20 de pase decisive în toate competiţiile în sezonul trecut, în care a făcut pereche în atac cu norvegianul Erling Haaland.

El era în vizorul mai multor cluburi din Premier League, iar Manchester United a făcut deja o primă ofertă în toamna anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *