Arsenal Londra are un nou antrenor

Fostul antrenor al echipei Arsenal Londra, spaniolul Unai Emery, spune că ”tunarii” au luat o decizie bună prin numirea pe banca tehnică a conaţionalului său, Mikel Arteta.
”Arteta era pregătit să facă acest pas. El a mai fost la Arsenal şi înainte, ca jucător, a activat în Premier League, a lucrat cu Pep Guardiola. Cred deci că este o decizie bună luată de Arsenal, mi-ar plăcea să cred acest lucru”, a spus Emery.
Unai Emery, în vârstă de 48 de ani, a fost concediat luna trecută, după o perioadă de 18 luni, după ce gruparea londoneză a avut o serie de şapte jocuri fără victorie.
Spaniolul Mikel Arteta, până acum secund al antrenorului Pep Guardiola la Manchester City, a fost numit pe banca tehnică a celor de la Arsenal Londra, a anunţat vineri gruparea ”tunarilor”.
Arteta (37 ani), fost mijlocaş al formaţiei de pe Emirates, a disputat 150 de meciuri sub culorile echipei londoneze între 2011 şi 2016, cucerind de două ori Cupa Angliei.
La începutul acestei luni, Guardiola afirma că Arteta nu a fost contactat de niciun alt club şi că acesta ar putea deveni în viitor înlocuitorul său pe banca tehnică a ”cetăţenilor”.
Presa britanică a speculat încă de la finele lui noiembrie că Arteta (37 ani) ar fi dorit ca antrenor principal de Arsenal, care l-a concediat pe Unai Emery, sau de Everton, altă fostă echipă a sa, care s-a despărţit de tehnicianul Marco Silva.
Arsenal, care a fost pregătită de fostul internaţional suedez Freddie Ljungberg după concedierea lui Emery, este pe locul 10 în Premier League după 17 etape, şi va juca sâmbătă cu Everton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *