Giuliano Alesi si Ferrari si-au spus Adio

Dupa cateva luni de incertitudini vestile au fost confirmate: Giuliano Alesi paraseste Ferrari Driver Academy.

Sezonul 2020 a fost unul mediocru pentru Giuliano Alesi. Incomodat de unele probleme tehnice, pilotul francez a avut parte doar de ghinioane in cadrul competitiilor la care a participat. Tatal sau, Jean Alesi anuntase eliminarea sa din cadrul Ferrari Driver Academy inca din luna noiembrie a anului trecut insa informatia a fost dezmintita imediat. Acum, aceasta plecare este definitiva, nu mai exista cale de intoarcere.

Pentru a sarbatori cei cinci ani in sanul Ferrari, Alesi a avut totusi dreptul la oportunitatea unui prim test la volanul lui Ferrari SF7 din 2018, la 30 de ani de la sosirea tatalui sau la Maranello in 1991, cu acelasi numar 28. Rare sunt companiile de Formula 1 care propun un astfel de program pilotilor pe care ii exclud.

Giuliano Alesi, in varsta de 21 de ani a declarat ca ii multumeste lui Ferrari si FDA pentru aceasta oportunitate fantastica. A avea ocazia de a urca la bordul lui unui SF71H a fost o experienta care m-a entuziasmat, la fel ca si experienta de a pilota aceasta masina sub ochii tatalui meu, folosind acelasi numar ca si el.

Te-ar putea interesa:  Ferrari-ul lui Michael Schumacher, vândut la licitație

In materie de comportament, a continuat Giuliano Alesi, masina nu este greu de pilotat insa puterea este de-a dreptul surprinzatoare si parea nelimitata. Eficienta franarii este cu adevarat impresionanta.

Aceste teste au fost cea mai buna modalitate prin care Giuliano Alesio isi putea lua Adio de la Ferrari. De acum inainte il asteapta o noua aventura in Asia si asteapta cu nerabdare ca aceasta aventura sa inceapa. Ce aventura? Inca nu se stie. Cea mai buna performanta a lui Alesio este cea din 2017 cand a reusit sa ocupe locul cinci in cadrul GP Series.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *