FCSB a pierdut la Londra

FCSB a fost învinsă de echipa engleză West Ham United cu scorul de 3-1 (0-1), joi seara, pe London Stadium, în Grupa B a competiţiei de fotbal Europa Conference League la fotbal.

FCSB a făcut o primă repriză perfectă şi a condus cu 1-0 la pauză, prin golul lui Andrei Cordea (34), dar totul s-a rupt în repriza secundă, după eroarea portarului Ştefan Târnovanu, londonezii marcând apoi prin Jarrod Bowen (69 – penalty), Emerson (75) şi Michail Antonio (90).

Echipa antrenată de Nicolae Dică, încurajată de mii de suporteri români, a jucat bine încă din primele minute şi a avut primele ocazii notabile de gol, prin Compagno (4, 18), dar portarul Areola a prins şutul din afara careului, după care atacantul italian a trimis peste poartă cu capul în urma unui corner.

”Ciocănarii” au presat, însă Scamacca (19) a fost blocat excelent de Tamm, Rice (20) a şutat pe lângă de la 22 de metri, iar Dawa (27) a intervenit la sacrificiu la şutul lui Cornet din careu.

FCSB s-a apărat grupat şi a încercat să creeze pericol pe contre, la una dintre acestea, Cordea reluând modest cu capul în braţele lui Areola la centrarea lui Olaru (29).

Situaţia s-a repetat cinci minute mai târziu, când Olaru a fost angajat de Coman şi a centrat la bara a doua, unde Cordea a trimis la colţul scurt (34).

West Ham, semifinalistă în Europa League în sezonul trecut, a mai avut şanse până la pauză, dar de fiecare dată italianul Scamacca a fost imprecis (41, 42).

FCSB a început bine şi repriza secundă, şuturile trase de Compagno şi Edjouma (49), fiind blocate de fundaşii gazdelor.

În min. 64, portarul Târnovanu a avut o ieşire tardivă şi nehotărâtă dintre buturi şi s-a ciocnit cu Cornet, iar arbitrul Bastien a acordat penalty. Jarrod Bowen a transformat impecabil (69), cu primul şut pe poartă al londonezilor, iar acest lucru a schimbat sorta partidei.

Atacurile gazdelor au venit ca un tăvălug, Târnovanu (74) a respins şutul lui Bowen, dar un minut mai târziu Emerson a marcat după o mingea respinsă greşit de Octavian Popescu (75).

Târnovanu a apărat apoi şuturile lui Fornals (78, 80) şi Antonio (78).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *