Bosnia joacă un meci de fotbal ”amical” cu Rusia

Naţionala de fotbal a Bosniei-Herţegovina va disputa un meci amical contra Rusiei, în noiembrie, la Sankt Petersburg, a anunţat Federaţia bosniacă de fotbal (NSBIH), decizia fiind însă criticată de unii fotbalişti şi de primarul din Sarajevo, scrie AFP.

Într-un comunicat de presă, NSBIH precizează că această întâlnire va avea loc pe 19 noiembrie, în ajunul deschiderii Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), la care naţionala Rusiei nu va participa, fiind exclusă din toate competiţiile internaţionale ale FIFA şi UEFA după invadarea Ucrainei, în 24 februarie.

„Nu este o hotărâre bună. Când naţionala noastră începe să obţină rezultate, mereu se întâmplă câte ceva în neregulă. Nici nu am cuvinte, Federaţia cunoaşte foarte bine poziţia mea în această chestiune”, a declarat una dintre vedetele formaţiei bosniace, Miralem Pjanic (107 selecţii), trecut pe la Juventus Torino şi FC Barcelona şi care evoluează acum în campionatul Emiratelor Arabe Unite, la echipa antrenată de românul Cosmin Olăroiu, Sharjah FC.

Te-ar putea interesa:  Aleksander Ceferin, reales în fruntea UEFA

Primarul din Sarajevo, Benjamina Karic, a criticat şi el anunţul Federaţiei şi a ameninţat că va pune capăt cooperării capitalei bosniace cu NSBIH dacă meciul va avea loc.

„Condamnăm ferm decizia federaţiei de a juca un meci amical împotriva Rusiei. Sarajevo a fost un oraş asediat de un agresor multă vreme”, a spus Karic, referindu-se la asediul sârbesc al oraşului său în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), în plină destrămare a Iugoslaviei.

România va întâlni Bosnia pe 26 septembrie, pe stadionul Rapid-Giuleşti, în Liga Naţiunilor.

Aşa cum se ştie, naţionala Rusiei va reveni pe terenul de joc cu un meci amical în Kîrgîzstan, pe 24 septembrie, la şapte luni după ce a fost suspendată de FIFA şi UEFA în urma invadării Ucrainei.

Meciul Kîrgîzstan – Rusia va avea loc la Bişkek, capitala acestei ţări din Asia Centrală. În noiembrie, Rusia va întâlni Iranul, data acestei partide nefiind deocamdată cunoscută.

Federaţia rusă de fotbal a căutat în ultimele luni echipe cu care Sbornaia să poată juca după ce a fost exclusă din barajele pentru Cupa Mondială 2022 şi din Liga Naţiunilor. Naţionala Rusiei nu a disputat niciun meci oficial după ce a fost învinsă de Croaţia (1-0) pe 14 noiembrie anul trecut în preliminariile CM 2022.

Te-ar putea interesa:  Mirel Rădoi și-a găsit echipă

Selecţionerul Rusiei, Valeri Karpin, a inclus 35 de jucători în lotul preliminar pentru amicalul contra Kîrgîzstanului.

Echipele de club din Rusia sunt şi ele excluse din competiţiile internaţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *