Tuchel, dat afară de la Chelsea

Clubul englez Chelsea Londra a anunţat miercuri concedierea antrenorului german Thomas Tuchel, la mai puţin de 24 de ore după eşecul umilitor suferit pe terenul formaţiei croate Dinamo Zagreb (0-1), în prima etapă a Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2022-2023, informează AFP.

Tuchel, care a reluat conducerea tehnică a grupării de pe Stamford Bridge în ianuarie 2021, a cucerit trofeul Champions League cu Chelsea patru luni mai târziu.

Echipa londoneză ocupă în prezent locul al şaselea în Premier League, la 5 puncte în spatele liderului Arsenal Londra, cu 3 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri, după 6 runde.

Chelsea Londra şi-a schimbat proprietarul în luna mai, rusul Roman Abramovici cedând acţiunile sale unui consorţiu de investitori condus de omul de afaceri american Todd Boehly.

„În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul ar dori să exprime recunoştinţa faţă de Thomas şi staff-ul său, pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut la clubul nostru. Thomas va avea pe bună dreptate un loc în istoria lui Chelsea, după ce a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor în perioada petrecută aici”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de clubul londonez.

„În condiţiile în care noul grup de proprietari ajunge la 100 de zile de la preluarea clubului şi, pe măsură ce îşi continuă munca dificilă de a duce înainte clubul, noii proprietari cred că este momentul potrivit să facă această tranziţie”, se mai arată în comunicat.

Clubul Bologna l-a demis pe antrenorul sârb Sinisa Mihajlovic, au declarat marţi surse din cadrul grupării din Serie A, potrivit agenţiei ANSA.

Bologna este pe locul 16 în campionat după cinci etape, cu trei puncte venite după tot atâtea rezultate de egalitate. Mihajlovic a preluat echipa în ianuarie 2019 şi a continuat să rămână în funcţie în timp ce lupta cu leucemia cu care a fost diagnosticat în acel an. Formaţia a terminat pe locul 13 sezonul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *