Djokovici spune că a încercat să nu se uite la finala Australian Open

Liderul mondial la tenis, sârbul Novak Djokovic, care a câştigat fără emoţii primul său meci oficial al sezonului 2022 după o lună de la expulzarea de la Melbourne, impunându-se în faţa italianului Lorenzo Musetti (6-3,6-3), luni, în primul tur al turneului ATP 500 de la Dubai, a recunoscut că a încercat „să nu se uite” la finala Openului Australiei câştigată de Rafael Nadal, un „luptător incredibil”, informează AFP.

„Finala Openului Australiei, am încercat să nu o văd, dar familia mea o urmărea, toată lumea, soţia, copiii, deci a trebuit până la urmă să o văd”, a declarat campionul sârb în conferinţa de presă de după victoria cu Musetti.

„Îl felicit pe Rafa. Este o performanţă incredibilă. Este un combatant incredibil. Nu pot să nu laud victoria lui, chiar dacă eu nu am participat. Desigur, nu a fost agreabil deloc pentru mine să părăsesc ţara în modul acela şi să văd turneul de la distanţă”, a spus liderul mondial al tenisului masculin.

Pe centralul de la Dubai Duty Free Stadium, luni, campionul sârb a primit numeroase încurajări din partea publicului.

Jucătorul sârb, care a cucerit de cinci ori trofeul la Dubai, nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie, când a evoluat la turneul final al Cupei Davis de la Madrid.

Sârbul intenţiona să-şi apere titlul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, desfăşurat în luna ianuarie şi câştigat de spaniolul Rafael Nadal, însă a fost expulzat din „Ţara Cangurilor” pentru faptul că nu era vaccinat împotriva Covid-19.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *