Americanul Nathan Chen a fost amenințat cu moartea de chinezi după ce a luat aurul la Olimpiada de la Beijing

Americanul Nathan Chen, noul campion olimpic la patinaj artistic, a fost ţinta unui val de mesaje de ură şi de ameninţări cu moartea joi pe reţelele de socializare, transmite AFP.

Folosind numele chinezesc al campionului ai cărui părinţi au emigrat în Statele Unite, cu hashtag-ul „sportivul american Chen Wei (câştigă) medalia de aur”, care a fost vizionat de peste 90 de milioane de ori, mai mulţi internauţi chinezi l-au atacat pe american, aşa cum o fac în mod regulat în cazul unor mărci sau personalităţi percepute ca „anti-chineze”.

Patinatorul a susţinut criticile exprimate de coechipierul său Evan Bates în legătură cu respectarea drepturilor omului în China.

Întrebat joi, într-o conferinţă de presă, despre acest val de ură, Chen a răspuns: „m-am izolat cu adevărat de reţelele de socializare ca să mă concentrez asupra competiţiei şi să încerc să dau tot ce am mai bun”.

Nathan Chen (22 ani) a cucerit titlul de campion olimpic la Beijing după ce a stabilit un nou record mondial în programul scurt (113,97 puncte), în care a evoluat pe melodia „La Boheme” a regretatului Charles Aznavour. El a dominat şi programul liber, în care a concurat pe ritmurile cântecului „Rocket Man” al solistului britanic Elton John, care i-a adus 218,63 puncte.

Te-ar putea interesa:  FC Orenburg - Anzhi Makhachkala: Premier League (Rusia), Etapa a 18-a (1 martie)

Germania, care a obţinut titlul în proba de ştafetă pe echipe la sanie, continuă să conducă în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, la finalul întrecerilor de joi.

Germania are acum 6 medalii de aur şi 3 de argint, fiind urmată de Norvegia (5-3-4) şi de Austria (4-5-4) etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *