Copiii au nevoie de foarte multa miscare pentru a se dezvolta in mod armonios. Sa iasa in parc cu parintii nu este suficient in cele mai multe cazuri, mai ales din simplul motiv ca parintii pot fi extrem de protectori si nu ii vor lasa sa faca aproape nimic. Pe langa timpul petrecut in parc, restul timpului liber este consumat in mod sedentar in fata tabletei sau a televizorului. Parintii responsabili sunt cei care gasesc o alternativa buna pentru ca micutii sa se miste.
Specialistii de la Raiders.ro explica de ce este bine ca un copil sa practice fotbal si in general sporturi in echipa, intr-un mediu organizat.
Dezvoltarea fizica a copiilor inscrisi in grupe de fotbal, initiere si avansati
In momentul in care copilul se misca suficient si arde calorii, este prevenita cu succes obezitatea. In plus, pentru copii la varste fragede, miscarea este cea care construieste oase si muschi. Sa stea pe o canapea timp indelungat nu contribuie la dezvoltarea sistemului muscular si osos, ci doar la tasarea vertebrelor si la facilitarea acumularii de tesut adipos.
Alergatul ofera rezistenta copilului. Celelalte miscari specifice fotbalului contribuie la coordonare si la miscari mai agile. Este important de mentionat faptul ca o sedinta practicata intr-un club de sport asa cum este si Raiders Bucuresti are loc intr-un mediu special amenajat, in care copilului nu i se poate intampla nimic rau.
Dezvoltarea psihica a copilului prin fotbal
Cu ajutorul fotbalului, copilul se va dezvolta si pe plan emotional. Lucrul in echipa este primordial pentru ca micutii sa invete sa interactioneze, sa respecte reguli si sa functioneze in grup. Munca in echipa implica nevoia de a ajuta intregul si nu doar propria persoana. Vazand ca are reusite in domeniu, copilul va avea o stima de sine mult mai dezvoltata si va avea incredere in propriile sale forte. Acest lucru se va vedea foarte bine peste multi ani, in perioada adolescentei si, ulterior, in viata de adult, cand increderea in propria persoana este un mare plus.
Pentru ca micutii sa nu devina frustrati, cluburile de sport ofera solutia optima. Copiii sunt organizati pe grupe de fotbal, initiere si avansati astfel incat sa joace cu adversari pe masura lor si sa nu fie pusi in situatia nedreapta de a fi in competitie cu persoane mult mai mari, care au un avantaj superior lor.
Copilul va fi in competitie inca de la primul meci si astfel va deveni mai ambitios si dorinta de a fi cel mai bun va creste. Pentru ca sportul acesta este practicat in echipa, antrenamentele reprezinta cel mai bun prilej pentru ca un copil sa socializeze si sa devina prieten cu alti copii apropiati de varsta sa.
Atunci cand copilul isi face un prieten la clubul de fotbal este foarte posibil sa se imprieteneasca cu el pe viata. Acestia vor imparti aceleasi pasiuni si vor dori sa se intalneasca si la locul de joaca in timpul liber, ulterior, vor dori sa fie colegi de scoala, de liceu si astfel copilul va castiga un prieten foarte bun, posibil, pentru o viata.