Chelsea Londra poate fi vândută

Guvernul britanic a autorizat vânzarea clubului de fotbal Chelsea Londra, aflat din 2003 în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovici, a anunţat ministrul Sportului, Nadine Dorries, citată de AFP.

„Ieri seară, guvernul a acordat o licenţă care autorizează vânzarea Chelsea FC. Ţinând cont de sancţiunile pe care le-am impus persoanelor legate de Putin şi de invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului nu poate fi asigurat decât de un nou proprietar”, a precizat Dorries într-o postare pe Twitter.

Premier League a aprobat marţi achiziţionarea clubului Chelsea de către grupul condus de omul de afaceri american Todd Boehly. Acest consorţiu înaintase pe 7 mai o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline (4,97 miliarde de euro) pentru preluarea clubului londonez.

După invazia rusă din Ucrainei, Roman Abramovici, vizat de sancţiunile autorităţilor de la Londra, a scos clubul londonez la vânzare, pe 2 martie, insistând că nu va cere rambursarea împrumuturilor contractate de club pe parcursul celor 19 ani în care s-a aflat în proprietatea sa. El a anunţat, totodată, că că toate veniturile din această operaţiune vor merge către victimele războiului din Ucraina.

Te-ar putea interesa:  Chelsea se califica in finala Cupei Angliei, dupa o victorie la penalty-uri

„Suntem încrezători că de veniturile din vânzare nu vor profita Roman Abramovici sau alte persoane sancţionate. Aş dori să le mulţumesc tuturor, în special oficialilor care au lucrat neobosit pentru ca clubul să continue să joace şi pentru a permite această vânzare, protejând fanii şi comunitatea mai largă a fotbalului”, a adăugat ministrul Sportului.

Roman Abramovici a achiziţionat clubul Chelsea Londra în 2003, în schimbul sumei de 140 de milioane de lire sterline, transformându-l într-o forţă a fotbalului englez şi european. Sub conducerea sa, gruparea de pe Stamford Bridge a cucerit cinci titluri în Premier League şi două Ligi ale Campionilor (2012, 2021), între alte trofee.

În acest sezon, Chelsea a terminat pe locul trei în Premier League şi s-a calificat în următoarea ediţie a Liga Campionilor. Clubul londonez a pierdut finalele Cupei Ligii şi Cupei Angliei, ambele la loviturile de departajare, în faţa formaţiei FC Liverpool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *