Campioana Europei este Italia, după o victorie la penalty-uri, pe Wembley

Emi
By Emi iulie 12, 2021 18:22

Campioana Europei este Italia, după o victorie la penalty-uri, pe Wembley

Reprezentativa Italiei a învins cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare selecţionata Angliei, în finala de pe Wembley, trecându-şi în palmares al doilea titlu european din istoria sa, după cel cucerit în 1968.

Giorgio Chiellini, căpitanul Italiei, a afirmat că echipa a „meritat victoria” în finala EURO 2020 cu Anglia (3-2 la loviturile de departajare), duminică pe Wembley, informează AFP.

„Noi am meritat această victorie, am simţit regăsindu-ne că este ceva magic în atmosferă”, a spus Chiellini.

„Este o emoţie incredibilă, o savurăm pentru că este magnifică. În ciuda unui gol primit rapid, noi am dominat jocul. După acest triumf, noi vrem să ne bucurăm mâine cu toţi italienii, care merită din plin acest titlu”, a adăugat acesta.

La rândul său, portarul Gianluigi Donnarumma a afirmat că „este un vis, este excepţional, am scris istorie. Meritam această victorie. Avem un grup excepţional, ne iubim unii pe alţii, ştim de unde venim. Nimeni nu credea în noi, dar astăzi suntem aici”.

Te-ar putea interesa:  Cel mai bun fotbalist chinez s-a răzvrătit contra partidului comunist

Primiți ca eroii

Jucătorii reprezentativei de fotbal a Italiei au fost primiţi ca nişte eroi la întoarcerea lor la Roma, luni dimineaţă, după câştigarea titlului continental în faţa reprezentativei Angliei (3-2 la loviturile de departajare), în finala EURO 2020, disputată pe stadionul Wembley din Londra, informează presa italiană.

Selecţionerul Roberto Mancini a coborât din aeronava care a transportat Squadra Azzurra ţinând în braţe preţiosul Trofeu Henri Delaunay, atribuit campionilor europeni, urmat de ceilalţi componenţi ai delegaţiei italiene.

Jucătorii şi staff-ul tehnic s-au deplasat apoi de la aeroportul Quirinale la hotelul Dei Principi Grand Hotel din Roma la bordul unui autocar, unde au fost întâmpinaţi de numeroşi suporteri care i-au aclamat.

Căpitanul Giorgio Chiellini a coborât din autocar cu o coroană pe cap şi cu medalia de campion în jurul gâtului, ţinând în mâni mult râvnitul trofeu, pe care l-a prezentat apoi tifosilor în extaz.

 

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi iulie 12, 2021 18:22
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<