Austria s-a calificat pentru prima dată în optimi la Euro

Selecţionata de fotbal a Austriei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020 după ce a învins formaţia Ucrainei cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în ultimul său meci din Grupa C.

Austria, echipa mai bună, s-a impus la limită, prin golul lui Christoph Baumgartner (21), încheind grupa pe locul secund.

Austria, care ştia că are nevoie de o victorie pentru a se califica sigur în optimile de finală, a început decisă şi a avut prima acţiune notabilă în al doilea minut de joc, la o pătrundere a lui Schlager, care i-a pasat lui Laimer, însă Zincenko a blocat bine.

Sabitzer s-a remarcat apoi cu un şut blocat de Sidorciuk (5), iar apoi cu un voleu de la 18 metri, peste poatrtă (7).

Singurul gol, cu talpa

Austria a reuşit să deschidă scorul după o suită de cornere, toate executate de Alaba, Baumgartner (20) scăpând de marcajul lui Zabarnîi şi înţepând mingea de la şapte metri.

Te-ar putea interesa:  Caen vs. Nantes

Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum.

Văzându-se condusă, Ucraina a ieşit la joc şi a avut o ocazie mare de egalare în min. 29, dar şutul lui Şaparenko la colţul lung a fost respins de Bachmann, Iarmolenko ratând de puţin reluare.

Ucraina a ratat o ocazie bună de egalare în min. 62, la o lovitură liberă executată de Ţîgankov, lovitura de cap a fundaşului Karavaev fiind respinsă de portarul Bachmann.

Echipa lui Şevcenko s-a străduit în continuare, dar nu a reuşit să se mai apropie periculos de poarta lui Bachmann, în timp ce Austria a evoluat dezinvolt, păstrând acţiunea departe de poarta proprie, fragmentând jocul şi urmărindu-şi obiectivul.

Iaremciuk (88) a reuşit să se desprindă din marcaj şi a şutat la colţul lung din unghi, dar mingea s-a dus prin faţa porţii.

Austria va juca în optimile de finală cu câştigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra.

Meciul de la Bucureşti a fost primul în care echipa lui Şevcenko nu a marcat după opt partide consecutive.

Te-ar putea interesa:  Franța, abia o remiză cu Ungaria

În clasamentul final, Olanda a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte. Ucraina are şanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *