Danemarca a distrus Rusia la EURO2020

Naţionala de fotbal a Danemarcei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins clar echipa Rusiei, cu scorul de 4-1 (1-0), luni seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în ultimul său meci din Grupa B a turneului final.

Danezii au obţinut calificarea după o victorie spectaculoasă, fiind ajutaţi şi de Belgia, care a învins Finlanda.

După eşecuri în primele două meciuri din grupă, un 0-1 cu Finlanda, în condiţii speciale, şi 1-2 cu Belgia, Danemarca a câştigat în faţa Rusiei prin golurile înscrise de Mikkel Damsgaard (38), Yussuf Poulsen (59), Andreas Christensen (79), Joakim Maehle (82), respectiv Artem Dziuba (70 – penalty).

Danemarca a deschis scorul în min. 38, prin Damsgaard, cu un şut de la 20 de metri, după ce l-a evitat de Djikia. Damsgaard este cel mai tânăr marcator danez în istoria participărilor la EURO, la vârsta de 20 de ani şi 353 de zile.

Danemarca şi-a dublat avantajul în min. 59, prin golul lui Poulsen, care a marcat simplu după o gafă de proporţii a lui Zobnin.

Te-ar putea interesa:  România și-a aflat adversarul din barajul pentru EURO 2020

În optimi după 17 ani

După ce Dolberg (64) a fost deposedat in extremis de Mario Fernandes în careul Rusiei, echipa antrenată de Stanislav Cercesov a primit penalty la un duel între Sobolev şi Vestergaard, în careul celălalt. Dziuba a marcat cu siguranţă (70) şi jocul era în continuare pe muchie de cuţit.

Finalul a aparţinut gazdelor, care au reuşit să mai marcheze de două ori şi să câştige fără emoţii, într-o atmosferă fantastică, după ce şi Belgia a înscris contra Finlandei.

Christensen (79) a înscris cu un şut de la distanţă, după două mingi respinse de Safonov, trimise de Braithwaite şi Dolberg.

Danemarca a închis tabela prin Maehle (82), cu un şut de la 16 metri, pe contraatac.

Danemarca nu mai trecuse de faza grupelor la EURO din 2004.

În optimi, Danemarca va juca împotriva Ţării Galilor, pe 26 iunie, la Amsterdam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *