Vicepreședintele din Surinam a jucat un meci oficial de fotbal la 60 de ani

Actualul vicepreşedinte al Surinamului, Ronnie Brunswijk, în vârstă de 60 de ani, a evoluat marţi într-un meci din optimile de finală ale Ligii CONCACAF la fotbal, pentru Inter Moengotapoe, echipă aflată în proprietatea sa, împotriva formaţiei CD Olimpia din Honduras, potrivit AFP.

Purtând tricoul cu numărul 61 (anul naşterii sale este 1961) şi banderola de căpitan, Brunswijk a rămas pe teren timp de 54 de minute în acest joc pierdut fără drept de apel pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 0-6, în faţa hondurienilor.

Ronnie Brunswijk a jucat în atac alături de Damian Brunswijk, numărul 10 şi membru al familiei sale. Vicepreşedintele surinamez dispută în mod regulat meciuri ale echipei sale.

Fost sergent în armată, Ronnie Brunswijk a devenit şeful rebeliunii împotriva dictatorului Desi Bouterse, în anii 1980. Bogat om de afaceri, el a fost condamnat în contumacie la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri de justiţia olandeză, în 1999, şi la 10 ani de justiţia franceză, însă Surinamul nu îşi extrădează rezidenţii.

Te-ar putea interesa:  Marocul a învins Belgia la Mondiale

„Ronnie Brunswijk (vicepreşedintele Surinamului şi preşedintele lui Inter Moengotapoe) devine cel mai vârstnic jucător (60 de ani şi 198 de zile) care a disputat un meci internaţional la nivel de club”, a afirmat pe Twitter celebrul comentator sportiv „MisterChip”.

Pe de altă parte, poliţia din Napoli l-a arestat pe fostul internaţional columbian Antony de Avila, fost adversar al naţionalei României la Cupa Mondială de fotbal, fiind acuzat de legături cu o reţea internaţională de trafic de droguri, informează EFE.

Justiţia italiană în căuta din 2001 pe de Avila, pentru trafic şi producţie de droguri, precum şi pentru infracţiuni comise în oraşele Genova şi Napoli, conform presei din peninsulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *