Supercupa Angliei, în cuplaj pe Wembley, fără spectatori

Supercupa Angliei la fotbal (Community Shield) se va juca anul acesta în premieră sub forma unui cuplaj, la masculin şi feminin, pe stadionul londonez Wembley, în data de 29 august, a anunţat Federaţia engleză (FA).
Primul meci va opune câştigătoarea Super Ligii feminine (WSL), Chelsea, şi deţinătoarea Cupei Angliei, Manchester City, Supercupa feminină fiind la prima sa ediţie după 2008, când Arsenal a învins-o pe Everton cu 1-0.
Partida feminină va fi urmată de meciul dintre Liverpool, câştigătoarea ultimului sezon de Premier League, şi Arsenal, câştigătoarea Cupei Angliei. Supercupa de anul trecut a fost cucerită de Manchester City, care a dispus de Liverpool cu 5-4, la loviturile de departajare.
Ambele meciuri de anul acesta vor avea loc pe stadionul Wembley, fără spectatori, pentru a împiedica răspândirea COVID-19.
”Este o mişcare care ridică ştacheta prin găzduirea unei partide feminine şi a alteia masculine într-o zi care va rămâne în istorie”, a afirmat directorul executiv al federaţiei, Mark Bullingham.
Supercupa feminină va marca debutul campionatului intern, după ce campania 2019-20 a fost abandonată din cauza pandemiei, Chelsea primind titlul pe baza mediei de puncte pe meci.
Noul sezon din Super Liga feminină va începe, cu porţile închise, în weekend-ul 5-6 septembrie, Chelsea jucând primul meci cu Manchester United.
Sezonul în Premier League (masculin) va debuta pe 12 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *