Spectacol pe Anfield: Liverpool o bate pe Tottenham cu 1-0 și trece pe primul loc

Spectacol magnific miercuri seară pe stadionul Anfield din Liverpool, unde campioana Angliei, FC Liverpool, a trecut cu 2-1 de londonezii de la Tottenham. În urma acestui rezultat, Liverpool urcă pe prima poziție în clasament, după 13 etape, cu 28 de puncte, urmată de Tottenham, cu 25 de puncte, Southampton și Leicester. Antrenorul campionilor, Jurgen Klopp, a trimis în teren un junior de 19 ani pe postul de fundaș central, forțat de accidentarea lui Matip în ultima etapă de campionat.

Mutarea lui Klopp s-a dovedit bună, dat fiind că Tottenham a creat rare ocazii de gol la porta apărată de brazilianul Becker. Scorul a fost deschis de egipteanul Mohamed Salah printr-un șut de la distanță, care a fost deviat de un fundaș londonez și a ajuns în porta lui Hugo Lloris. Tottenham a reușit să egaleze în urma unui contra-atac, prin sud-coreeanul Son, după o poziție suspectă de offside, dar care a fost considerată corectă în urma analizei VAR.

1-1 la pauză

Cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare, deși meciul a fost dominat clar de campioni, cu o posesie de 78%. În repriza a doua, londonezii au ănceput mai agresiv și au avut două mari ocazii prin olandezul Bergwin. Liverpool a dominat și această repriză, dar a fost atentă și la contraatacurile rapide a echipei lui Jose Mourinho. Aparent, antrenorul portughez s-a mulțumit cu un egal și în ultimele minute ale meciului a revenit la o apărare aglomerată, greu de trecut de combinațiile rapide ale celor de la Liverpool.

Te-ar putea interesa:  Jurgen Klopp și-a prelungit contractul cu Liverpool

Soarta partidei s-a jucat însă în ultimul minut de joc, când o lovitură de colț executată perfect de scoțianul Andy Robertson a fost transformată în gol de brazilianul Roberto Firminho, cu o lovitură de cap. Meciul s-a încheiat 2-1 iar trupa lui Jurgen Klopp trece pe locul 1 al clasamentului după ce câteva etape a fost pe locul doi, în urma lui Tottenham.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *