Spania scoate casele de pariuri din activitățile sportive

Lionel Messi Barcelona

Guvernul spaniol, prin ministrul Consumului, Alberto Garzon, a trimis o scrisoare miercuri preşedinţilor celor 25 de cluburi de fotbal din primele două ligi valorice care au semnat contracte de publicitate pentru următorii câţiva ani cu companii de pariuri, pentru a-i avertiza că ar trebui stinse până la sfârşitul sezonului, potrivit agenției EFE.

Scrisoarea, semnată de ministrul Consumului, Alberto Garzon, informează cluburile că înţelegerile cu companiile de jocuri de noroc vor fi interzise odată ce noul decret regal în acest sens va fi aprobat într-o şedinţă a cabinetului.

Toate sporturile sunt menționate

Decretul, care se referă la toate sporturile nu doar la fotbal, conţine şi o perioadă de tranziţie care se încheie la finele sezonului competiţional actual.

Scrisoarea menţionează faptul că aceste companii de pariuri, susţinând financiar echipe şi sportivi, au contribuit la extinderea unei practici care generează riscuri sociale în special în rândul tinerilor, riscuri care trebuie reduse.

Conform sursei, se arată că jocurile de noroc s-au răspândit puternic în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, de la 29% la 40% în ultimii patru ani.

Şapte din cele 20 de echipe din La Liga sunt sponsorizate de companii de jocuri de noroc.

Preşedintele La Liga, Javier Tebas, s-a pronunţat împotriva acestui decret. Potrivit lui, cluburile vor pierde 90 milioane de euro, iar liga încearcă să crească perioadă de tranziţie până la trei ani pentru a ajuta echipele să se adapteze noii situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *