Covid 19: pozitiv, Cristiano Ronaldo ar putea juca in Serie A…insa nu impotriva Barça

Testat din nou pozitiv in aceasta joi, Cristiano Ronaldo ar putea sa aiba posibilitatea de a juca impotriva echipei Verona, in aceasta duminica, in cadrul Seriei A insa nu neaparat impotriva echipei FC Barcelona, aceasta miercuri, in cadrul Ligii Campionilor din cauza existentei unor diferente intre protocoluri.

Deja testat pozitiv inca din data de 13 octombrie, cu doua zile inainte de confruntarea dintre Franta si Portugalia, Cristiano Ronaldo a facut din nou un test in urma cu cateva zile, joi mai precis, care a iesit tot pozitiv, spre marea sa dezamagire. O situatie care l-ar putea impiedica sa participe la urmatorul joc din cadrul Ligii Campionilor miercurea viitoare. Insa, paradoxul face ca jucatorul sa poata fi prezent la meciul impotriva echipei Hellas Verona, lucru care se explica prin diferentele existente intre protocolul Italian si cel pus la punct de UEFA.

In Italia, protocolul pentru ca jucatorii sa se reintoarca in competitie a fost usurat. Durata de izolare, dupa ce un jucator a fost depistat cu coronavirus a trecut de la 14 la 10 zile de la jumatatea lunii octombrie. Or, in aceasta vneri se implinesc cele 10 zile de cand atacantul Cristiano Ronaldo este izolat. Pentru a putea disputa un meci duminica viitoare, Cristiano Ronaldo trebuie sa aiba un test negativ. Daca portughezul nu va avea un test negativ in aceasta vineri, in timp ce joi era inca pozitiv, va avea dreptul sa joace in meciul impotriva Hellas Verona. De mentionat este faptul ca Ronaldo nu este in mod neaparat contagios, chiar daca testul iese inca pozitiv.

Te-ar putea interesa:  Umilință maximă pentru Messi: Bayern-Barcelona, scor: 8-2

Decizia va fi luata de UEFA si de autoritatile locale. Protocolul UEFA este diferit. A stabilit o serie de masuri pentru persoanele testate pozitive insa care au reusit sa isi revina in urma unei infectii cu Covid-19 cum este Cristiano Ronaldo. Se vor lua o serie de masuri suplimentare si autoritatile vor fi cele care decid daca se va intoarce sau nu pe teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *