Simona Halep a fost desemnată cea mai bună jucătoare în luna februarie

Românca Simona Halep a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lunii februarie, în ancheta realizată de site-ul circuitului profesionist de tenis feminin (WTA), graţie titlului câştigat la Dubai.
Numărul doi mondial a cucerit la Dubai al 20-lea titlu din cariera sa, chiar la a 20-a ediţie a turneului, după ce a trecut în finală de kazaha Elena Rîbakina în trei seturi.
Până la acest titlu, Halep a salvat o minge de meci în turul al doilea, în faţa tunisiencei Ons Jabeur, a revenit după ce a pierdut primul set în faţa belarusei Arina Sabalenka, în sferturi, şi a învins-o fără drept de apel în semifinale pe americanca Jennifer Brady, aflată în mare formă.
Simona Halep s-a impus în ancheta WTA în faţa altor două candidate, Arina Sabalenka şi olandeza Kiki Bertens.
Laureata primei luni a anului a fost americanca Sofia Kenin, care a câştigat turneul Australian Open, cel dintâi de Mare Şlem al anului.

Jucătoarea română Simona Halep, în prezent numărul 2 WTA, a fost supusă de 27 de ori unor teste antidoping organizate de Federaţia internaţională de tenis (ITF) în anul 2019, a anunţat vineri această instanţă.
Simona Halep a fost jucătorul român supus cel mai des unor teste antidoping în 2019. Zece dintre controalele la care a fost supusă Halep au avut loc în timpul competiţiilor, iar 17, în afara lor.
În 2019, Monica Niculescu a fost vizată de 24 de controale antidoping, 16 dintre acestea desfăşurându-se în afara competiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *