Scandal la meciul RAPID-UTA Arad

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti precizeaza ca In jurul orei 20:30, in zona Podului Grant, a avut loc un conflict intre suporterii echipei FC Rapid si cei ai echipei oaspete – UTA Arad – care erau insotiti si sustinuti de suporteri ai CSA Steaua Bucuresti.

Un grup de aproximativ 50 de suporteri ai CSA Steaua Bucuresti si ai FC UTA Arad si-au facut aparitia dinspre Piata Crangasi spre stadion, pe breteaua din dreapta a Podului Grant, sens de mers  catre Calea Giulesti, nerespectand locul de adunare pe care Jandarmeria Capitalei l-a recomandat acestora pentru adunare si deplasare sub protectia fortelor de ordine. Jandarmii au preluat grupul la intrarea de pe breteaua de coborare a podului si, in timp ce se deplasau catre stadion, un grup consistent de suporteri rapidisti a venit dinspre Parcul 9 Mai, pe sub pod, catre suporterii oaspeti si au aruncat cu pietre catre acestia. In acest context, jandarmii au intervenit pentru aplanarea situatiei, ocazie cu care au stabilit identitatea a 45 dintre persoanele implicate, urmand a fi dispuse masuri specifice, in conformitate cu prevederile cadrului legal in vigoare. Totodata, Politia Capitalei desfasoara masuri specifice de cercetare la fata locului, fiind deschis un dosar penal „in rem”, sub aspectul savarsirii infractiunilor de „distrugere” si „tulburare a ordinii si linistii publice”, in conformitate cu prevederile Codului Penal.

Te-ar putea interesa:  Adiosson, Euro 2021. Ne-am făcut de râs în Islanda, meci crucial, fără un șut pe poartă

Patru persoane au necesitat ingrijiri medicale de specialitate, un suporter rapidist refuzand primirea acestora, dar nicio persoana nu a fost transportata la spital. De asemenea, in zona indicata au fost identificate cinci autoturisme avariate. In continuare, se fac verificari pentru identificarea si sanctionarea altor persoane care au incalcat legislatia in vigoare.

Marcela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *