România, învinsă categoric de Polonia în Billie Jean Cup

Polonia a obţinut victoria în faţa României, pe care o conduce cu 3-0, sâmbătă, la Radom, în calificările competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup, după ce Iga Swiatek a surclasat-o pe Andreea Prisăcariu cu 6-0, 6-0.

Prisăcariu (22 ani, 324 WTA), aflată la debutul său în echipa României, s-a înclinat după doar 47 de minute în faţa liderului mondial. Iga Swiatek (20 ani), care venea după trei titluri WTA 1.000 consecutive, la Doha, Indian Wells şi Miami, a fost practic de neatins pentru jucătoarele noastre, care i-au luat un singur ghem în două meciuri.

Andreea Prisăcariu a reuşit să ia liderului mondial 23 de puncte, cu unul mai mult decât Mihaela Buzărnescu, vineri, însă şi-a creat o singură minge de ghem, în final, nefructificată.

Vineri, în primele meciuri de simplu, Magda Linette (30 ani, 58 WTA) a trecut de Irina Begu (31 ani, 63 WTA) cu 6-1, 4-6, 6-2, iar Iga Swiatek a dispus de Mihaela Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) cu 6-1, 6-0.

Te-ar putea interesa:  Wimbledon- Barty, Serena, Burel si Cornet-Andreescu in aceasta marti

Un debut nefericit a avut şi căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, care s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care a declarat forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu au putut participa nici ele, fiind accidentate.

Polonia are acum 5-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu.

Polonia s-a calificat la turneul final al competiţiei, iar România va juca un baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *