Nuno Espirito Santo, dat afară de la Tottenham

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur l-a demis luni dimineaţă pe antrenorul portughez Nuno Espirito Santo, la doar patru luni de la numirea sa în funcţie, în urma eşecului suferit duminică pe teren propriu în partida cu Manchester United (scor 0-3), informează BBC.

Tottenham a pierdut cinci dintre ultimele sale şapte meciuri în Premier League şi ocupă în acest moment locul opt în clasament, la zece puncte distanţă de liderul Chelsea Londra.

„Ştiu cât de mult şi-a dorit Nuno şi staff-ul său tehnic să reuşească şi regret că am fost nevoiţi să luăm această decizie”, a declarat directorul general al lui Tottenham, Fabio Paratici.

Portughezul, în vârstă de 47 ani, a fost numit antrenor al lui Spurs în luna iunie, când a semnat un contract pe două sezoane cu clubul londonez, după patru ani petrecuţi la conducerea tehnică a echipei Wolverhampton Wanderers.

„Nuno este un adevărat gentleman şi va fi întotdeauna binevenit aici. Ar trebui să-i mulţumim lui şi echipei sale de antrenori şi să le urăm succes pe viitor”, a adăugat Paratici.

Clubul Tottenam Hotspur a subliniat, totodată, că va anunţat că va comunica în cel mai scurt timp numele succesorului lui Nuno Espirito Santo.

Conform presei britanice, principalul favorit la succesiunea lui Nuno Espirito Santo ar fi italianul Antonio Conte, cu care londonezii au mai negociat şi după demiterea lui Jose Mourinho, însă cele două părţi nu au ajuns la un acord, la momentul respectiv.

Manchester City, campioana Angliei, a fost învinsă surprinzător pe teren propriu de Crystal Palace cu scorul de 2-0 (1-0), într-un meci disputat sâmbătă în cadrul etapei a 10-a a campionatului englez de fotbal Premier League.

Londonezii s-au impus prin golurile lui Zaha (6) şi Gallagher (88).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *