Nole scrie istorie!

Novak Djokovic, numarul 1 mondial al tenisului masculin, a castigat turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy. Cu un efort extraordinar, sarbul, afectat de un virus stomacal, a reusit sa fie la inaltime in toate partidele, iar in finala l-a invins pe bulgarul Grigor Dimitrov in doua seturi, 6-4, 6-3.

Nole devine recordmen absolut: castiga pentru a 7-a oara turneul Masters, de la Paris.

“Joi, vineri si sambata am fost pe punctul de a pierde partidele, dar cumva am gasit resursele necesare. Astazi a fost un meci strans initial si chiar simteam ca raman fara resurse, dar am reusit sa plasez o minge cum trebuie. Sunt foarte mandru de aceasta victorie, tinand cont prin ce am trecut saptamana asta” – a spus Djokovici dupa  meci. In timpul declaratiilor, pe teren, el a intrerupt interviul  si a mers, in aplauzele spectatorilor, sa-l consoleze pe Dimitrov, care statea cu capul in maini, pe banca. “Un minunat gest de sportivitate” – spunea comentatorul de la Eurosport. A fost un meci al veteranilor, tinand cont ca Nole are 36 de ani, iar Dimitrov 32.

Sarbul,  numarul 1 mondial, care a revenit la Paris dupa aproape doua luni de absenta de pe teren, pare pregatit sa fie in centrul atentiei la Atp Finals de la Torino, care va incepe duminica viitoare.

Nole, castigator al doua Grand Slam anul acesta, este primul jucator din lume care aduna nu mai putin de 400 de saptamani pe prima  pozitie la nivel mondial.

MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *