Martina Navratilova a anunţat că a învins cancerul

Fosta stea a tenisului feminin Martina Navratilova a anunţat că a învins cancerul, la aproape patru luni după ce dezvăluise că a fost diagnosticată cu această maladie la gât şi la sân, informează Reuters.

„Din câte ştiu ei, nu mai sunt bolnavă de cancer”, a declarat Navratilova într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan pentru TalkTV, care va fi difuzat integral marţi. Ea a adăugat că va trebui să facă în continuare radiaţii la sân, „dar numai pentru câteva săptămâni şi este mai mult preventiv decât orice altceva”.

Americanca de origine cehă, care a cucerit în total 59 de titluri de Mare Şlem la simplu, dublu şi dublu mixt, este considerată una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile, Ea anunţase imediat după Anul Nou că suferă de cancer în faza 1 la gât şi la sân, maladie împotriva căreia se pregăteşte să „lupte” cu toate forţele.

„Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”, declara la începutul lunii ianuarie fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa „într-un rezultat favorabil” al tratamentului.

Te-ar putea interesa:  Emma Răducanu, desemnată revelația anului 2021

Născută în Cehia, Navratilova a obţinut cetăţenia americană în 1981. Ea s-a mai confruntat anterior cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

În luna noiembrie a anului trecut, Martina Navratilova a efectuat o serie de teste în urma cărora i s-a descoperit un nodul în gât. Cu această ocazie, medicii i-au diagnosticat şi al doilea cancer la sân, ambele în stadiul 1.

Marea sa rivală pe terenurile de tenis, care i-a devenit prietenă, Chris Evert (68 de ani), a dezvăluit în ianuarie 2022 că suferă de cancer ovarian, pe care l-a tratat cu succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *