Magnus Carlsen – provocat la trei remize consecutive de Fabiano Caruana

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen, campion mondial la sah pentru 8 ani consecutiv, reuseste sa isi apere pozitia intr-un joc deloc usor cu Fabiano Caruana.

Partida jucata de Magnus Carlsen si Fabiano Caruana este cea de-a treia remiza si prima infruntare intre numarul 1 si numarul 2 de la meciul din anul 1990, intre rusii Garry Kasparov si Anatoly Karpov.

Cu 9 jocuri ce urmeaza sa fie disputate, Carlsen pare sa fie usor avantajat deoarece va avea doar piese albe in cinci dintre acestea. Daca meciul va fi tot egalitate, vor urma jocuri cu timp redus, in care norvegianul este considerat favorit.

Magnus a dovedit ca are o minte sclipitoare inca de la varsta de doi ani, atunci cand rezolva puzzle-uri cu 50 de piese. A descoperit sahul la varsta de 5 ani, iar de atunci a studiat fiecare aspect la jocului si la varsta de 10 ani a castigat primul sau turneu.

La varsta de 13 ani reuseste performanta de a fi ridicat la rangul de Mare Maestru, pentru a fi deveni, la 15 ani, cel mai tanar candidat din istorie la Campionatul Mondial.

O alta performanta a jucatorului este data de inregistrarea unui coeficient ELO de 2.872 de puncte, depasind astfel recordul istoric al lui Kasparov de 2.851 de puncte.

Caruana este un adversar puternic al lui Magnus, considerat un jucator la fel de bun ca Bobby Fisher, legenda sahului care l-a invins pe rusul Boris Spassky in anul 1972.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *