Lewandowski, cu un pas la Barcelona

Preşedintele clubului de fotbal FC Barcelona, Joan Laporta, a confirmat joi ca Barca a făcut o ofertă lui Bayern Munchen pentru atacantul Robert Lewandowski, ofertă pentru care nu a primit încă un răspuns de la gruparea germană, informează EFE.

„Bayern trebuie respectată. Am făcut o ofertă pentru un jucător şi aşteptăm un răspuns. Sperăm să fie pozitiv”, a declarat oficialul Barcei la conferinţa de presă de prezentare a fundaşului central danez Andreas Christensen. Laporta i-a mulţumit internaţionalului polonez pentru că este interesat să semneze cu echipa spaniolă şi s-a arătat convins că Bayern „trebuie să evalueze” oferta Barcei.

Clubul aşteaptă să definitiveze vânzarea a 15% din drepturile de televiziune pentru a putea aduce jucători, dar Laporta a precizat că „s-ar putea să existe şi unele excepţii”.

Din acest motiv, prioritatea în actuala fereastră de transferuri este de a genera spaţiu salarial pentru a întări echipa şi a putea lupta pentru trofee în sezonul viitor.

În acest sens, Jordi Cruyff, membru al conducerii Barcei, s-a arătat optimist în legătură cu încheierea de acorduri cu jucătorii doriţi de club pentru întărirea lotului pregătit de Xavi Hernandez.

Te-ar putea interesa:  Real Madrid a trecut cu 2-0 de Barcelona în ”El Clasico”

„Ceea ce m-a frapat cel mai mult este că toţi jucătorii, când aud numele Barca, sunt dispuşi să piardă bani şi să se adapteze la noua structură salarială”, a subliniat el.

Barca vrea să şi renunţe la câţiva jucători. Este cazul fundaşului central Clement Lenglet care, potrivit lui Jordi Cruyff, „este aproape” să semneze pentru Tottenham.

Fundaşul danez Andreas Christensen spune că de mic copil a fost un suporter al echipei FC Barcelona, iar faptul că a ajuns acum să semneze un contract cu gruparea catalană este pentru el „un vis devenit realitate”, scrie Reuters.

„Am crescut uitându-mă la FC Barcelona, iar Ronaldinho şi Deco au fost jucătorii mei preferaţi”, a declarat Christensen într-o conferinţă de presă după semnarea unui contract valabil până în iunie 2026. „Sunt atât de fericit şi am aşteptat mult timp această zi. Sunt foarte încântat să încep. Este adevărat că am avut şi alte opţiuni şi şi-au arătat interesul pentru mine şi alte echipe, dar când ai un vis nu eziţi să-l urmezi. Visele pot deveni realitate”, a adăugat el.

Te-ar putea interesa:  Xavi, gata să devină noul antrenor al Barcelonei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *