Chiricheș s-a transferat la Cremonese

Echipa italiană de fotbal US Cremonese, nou-promovată în Serie A, a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, transferurile jucătorilor români Ionuţ Radu şi Vlad Chiricheş.

Portarul Ionuţ Radu a fost adus sub formă de împrumut de la Inter Milano.

Născut la Bucureşti, pe 28 mai 1997, Radu a jucat la Steaua şi Dinamo înainte de a se transfera în Italia, în ianuarie 2013, la Pergolettese, după care a ajuns la Inter. Portarul român a reuşit să câştige turneul de la Viareggio şi Cupa Italiei Primavera cu Inter, iar pe 14 mai 2016 a debutat în Serie A, într-un meci cu Sassuolo. După ce a mai jucat la Avellino (22 de prezenţe în Serie B), Genoa (50 de prezenţe în Serie A) şi Parma, în august 2020 a revenit la Inter.

A câştigat bronzul cu selecţionata Under-21 a României la Campionatul European de tineret din 2019.

Cremonese l-a transferat definitiv pe fundaşul central Vlad Iulian Chiricheş, de la US Sassuolo.

Chiricheş, care s-a născut în Bacău, pe 14 noiembrie 1989, este căpitanul echipei naţionale, pentru care a adunat 75 de selecţii. De asemenea, are 38 de partide în Champions League şi Europa League.

Vlad Chiricheş a jucat la Steaua (61 meciuri), Tottenham (43 de prezenţe), Napoli (48) şi Sassuolo (62).

În cele 94 de partide jucate în Serie A a marcat 5 goluri, 3 pentru Napoli şi 2 pentru Sassuolo.

Cremonese are acum în lot trei români, după ce în iarnă l-a adus pe mijlocaşul Dennis Politic de la Bolton Wanderers.

Fotbalistul român Nicolae Stanciu a marcat un gol pentru echipa Wuhan Three Towns, care a surclasat-o pe Wuhan FC cu scorul de 5-0, vineri, într-un meci din etapa a noua a primei ligi chineze.

Stanciu a marcat al treilea gol al partidei (54) şi a pasat decisiv pentru al doilea, marcat de Ademilson (32). Au mai înscris Davidson (18), Ademilson (81 – penalty) şi Kuo Yang (87).

Mijlocaşul român are 6 goluri marcate în cele 9 etape desfăşurate din Superliga chineză, însă a furnizat şi 6 şase pase de gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *