Barcelona a transferat un fotbalist bosniac

Miralem Pjanic, fotbalistul bosniac al lui Juventus Torino, va juca la FC Barcelona, a anunţat luni campioana Spaniei pe site-ul său oficial.
„FC Barcelona şi Juventus au ajuns la un acord pentru transferul jucătorului Miralem Pjanic. Costul operaţiunii va fi de 60 de milioane de euro, plus bonusuri de 5 milioane. Jucătorul va semna un contract cu clubul pentru următoarele patru sezoane, până la încheierea sezonului 2023-2024, cu o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. Jucătorul va rămâne la Juventus până la finalul sezonului 2019-2020”, a indicat gruparea catalană.
Pjanic, un mijlocaş de 30 de ani, a venit în 2016 la Juve, de la AS Roma, în schimbul sumei de 32 de milioane de euro. Bosniacul a câştigat de trei ori campionatul şi de ouă ori Cupa Italiei cu „Bătrâna Doamnă”.
Barca anunţase anterior că mijlocaşul său brazilian Arthur Melo va evolua la Juventus. Transferat la Juve pentru 72 de milioane de euro, plus bonusuri de 10 milioane de euro, Arthur va rămâne la Barca până la încheierea competiţiilor în care echipa mai este implicată în acest sezon, campionatul Spaniei şi Liga Campionilor.
Arthur a fost adus de Barca în iulie 2018 de la Gremio pentru circa 31 milioane euro, plus 9 milioane euro în alte variabile, şi a disputat 72 meciuri (4 goluri marcate) în toate competiţiile pentru catalani. Comparat iniţial cu Xavi Hernandez, fosta vedetă a Barcei, Arthur a avut ulterior evoluţii inconstante, iar în această lună antrenorul catalanilor, Quique Setien, a spus că el nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *