Karim Benzema a câștigat ”Balonul de Aur”

Atacantul francez Karim Benzema (Real Madrid), care a câştigat trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022, decernat luni seara, la Paris, a declarat că îi place să transmită emoţii pe teren, iar acest lucru îl motivează, informează AFP.

„Când joc fotbal, eu nu intru pe teren spunându-mi că trebuie să plac, ci să transmit emoţii, iar asta mă motivează”, a explicat atacantul echipei Real Madrid.

„Am spus că este Balonul de Aur al poporului, dar nu este deloc un mesaj politic. Este doar raportat la locul de unde vin, la toţi fanii mei. Am spus asta pentru că ei au participat, m-au motivat de fiecare dată în ciuda obstacolelor, în orice moment. Vreau să împart cu ei acest trofeu pentru că şi ei îl merită, au fost mereu lângă mine pentru a mă motiva”, a spus Benzema.

„Am avut mereu acest trofeu în minte, dar ce s-a schimbat după 30 de ani este ambiţia mea. Ambiţia mea de a munci mai mult, de a mă concentra mai mult pe fotbal, de a fi un lider în echipa mea. Am şansa de a juca la Real Madrid, în cea mai bună echipă din lume. La 20 de ani nu aveam aceleaşi ambiţii. Zinedine Zidane mi-a dat mereu încredere în mine, iar acesta este motivul pentru care sunt astăzi aici”, a adăugat jucătorul francez.

Te-ar putea interesa:  Edi Iordănescu, cel mai prost antrenor din toate timpurile al Naționalei de fotbal

„Când eram mic, visam să-i ofer o casă mamei mele, să joc la Real Madrid şi să câştig Balonul de Aur. Toate aceste vise s-au realizat, iar promisiunile faţă de mama mea au fost ţinute şi sunt foarte mândru pentru asta. Dar am mereu ambiţia de a câştiga Cupa Mondială cu echipa Franţei, pentru că este ce mi-a rămas. Sper să fiu în lotul pentru Qatar, să merg la Cupa Mondială şi să fac totul pentru a câştiga”, a mai spus Benzema.

Benzema a fost felicitat pentru acest trofeu şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. „Îi mulţumesc preşedintelui, este o plăcere. Sunt fericit că oamenii sunt mândri de mine şi de aceea este şi trofeul lor”.

Benzema (34 ani) este primul francez recompensat cu această distincţie de la Zinedine Zidane în 1998.

Karim Benzema, care a primit trofeul din mâinile lui Zidane, fostul său antrenor, a câştigat duelul pentru Balonul de Aur cu senegalezul Sadio Mané (Liverpool), campion al Africii şi pe care l-a învins în finala Ligii Campionilor în mai, şi cu belgianul Kevin De Bruyne (Manchester City).

Te-ar putea interesa:  Campioana mondială a ajuns acasă

Benzema îi succede în palmaresul trofeului argentinianului Lionel Messi, care anul trecut a cucerit pentru a şaptea oară acest premiu decernat de France Football.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *