Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială

Ratarea calificării Italiei, campioana europeană, la Cupa Mondială de fotbal 2022 din Qatar, este deplânsă de presa italiană, a doua zi după ce Macedonia de Nord a învins, cu 1-0, Squadra Azzurra, care va rata al doilea său turneu final consecutiv de Cupă Mondial, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”În infern”, a titrat Corriere dello Sport. ”Macedonia a învins la Palermo, Italia rămâne fără Mondial. Asurzitoare înfrângere: În minutul 92, gol al lui Trajkovski, după dominarea azzurri-lor”, adaugă ziarul, care postează o fotografie cu jucătorii care îşi acoperă feţele cu tricourile. Cotidianul opinează că ”Mancini a fost artizanul triumfului european. Mancini este primul responsabil de acest eşec”.

Selecţionerul Roberto Mancini a semnat anul trecut prelungirea contractului său până în 2026.

Gazzetta dello Sport deschide prima pagină cu imaginea lui Giorgio Chiellini, căpitanul şi pilonul echipei, care îl consolează pe portarul Gianluigi Donnarumma la finalul meciului şi titlul ”Afară de la Mondial”. ”Să-i facem un proces lui Mancini ar fi o eroare, tot sistemul din fotbal ar trebui revizuit”, estimează cotidianul sportiv.

Tuttosport are pe prima pagina titlul ”Nuuuuuuuuu!”, însoţit de aceeaşi imagine a lui Chiellini care îl încurajează pe Donnarumma. ”Italia nu merge la Mondial pentru a doua ediţie consecutivă. La Palermo, Macedonia de Nord a eliminat campioana Europei în minutul 92”, este un alt titlu din ziar.

”Toată lumea acasă”, a titrat La Repubblica, mare cotidian de centru-stânga, care scrie că eşecul de joi seara cu Macedonia de Nord înseamnă ”un adio al unei naţionale pierdută pentru totdeauna”.

La Stampa critică inexactitatea jucătorilor lui Roberto Mancini, care din 32 de şuturi la poartă au trimis doar cinci pe spaţiul porţii, în timp ce macedonenii au marcat un gol din patru şuturi.

Articolele, rubricile şi ştirile care analizează dezastrul fotbalului italian ocupă practic întreg spaţiul ediţiilor tipărite şi online, în ceea ce este, fără îndoială, unul dintre cele mai dificile momente din istoria fotbalului italian, de patru ori campion mondial, care nu a mai disputat o fază finală a unei Cupe Mondiale din Brazilia 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *