Inteligența Artificială, folosită la Wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon va propune, prin intermediul parteneriatului său cu compania IBM, rezumate ale meciurilor comentate de softul de inteligenţă artificială IA Watson, scrie ziarul elveţian Le Matin.

Parteneră a turneului de la Wimbledon de mai bine de 30 de ani, compania IBM a anunţat că toate videoclipurile cu momentele importante ale meciurilor de la ediţia 2023, disponibile pe aplicaţia oficială a turneului londonez, vor avea comentarii generate de tehnologia de inteligenţă artificială a IBM, AI Watson. Scopul va fi să li se ofere fanilor o „experienţă mai îmbogăţitoare”, datorită familiarizării modelului cu limbajul specific tenisului.

„Noua funcţie le va oferi fanilor care urmăresc videoclipuri cu momentele importante ale meciurilor, un comentariu audio al momentelor cheie, precum şi subtitrări, pe care le pot activa sau dezactiva. Instrumentul a fost conceput pentru a oferi fanilor o experienţă mai îmbogăţitoare atunci când urmăresc momentele cheie ale meciurilor prin videoclipurile cu momente importante din aplicaţie, făcând clipurile informative şi captivante”, a afirmat compania americană.

Campionul elveţian Roger Federer, prezent la Halle, turneu pe care l-a câştigat de zece ori, i-a adus un omagiu tenismanului sârb Novak Djokovic, care la Roland Garros a câştigat al 23-le său titlu de Grand Slam, în urmă cu zece zile, transmite AFP.

”Eu gândesc că reuşita lui Novak este incredibilă. Este o super epocă de a fi amator de tenis, dar şi jucător”, a declarat Federer în faţa publicului, după ce organizatorii i-au decernat un premiu pentru reuşitele sale la Halle (10 titluri şi un bilanţ de 69 victorii şi 8 înfrângeri).

Vizavi de dezbaterea asupra celui mai mare jucător din toate timpurile, care a început de mai mulţi ani, Federer a opinat că este un subiect dificil: ”Am întrebat un prieten, ce este mai dificil: să câştigi la Wimbledon la 17 ani cum a reuşit Boris Becker sau la Roland Garros la 36 ani, ca Novak? Nu ştiu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *