Fotbaliștii ar putea purta mască

Emi
By Emi aprilie 17, 2020 13:11

Fotbaliștii ar putea purta mască

Virusologul Marc Van Rants, un expert consilier al guvernului Belgiei în privinţa măsurilor legate de pandemia de Covid-19, a emis ipoteza ca jucătorii să evolueze cu măşti în campionatul de fotbal al Belgiei, relatează AFP.
”O pistă de luat în considerare este purtarea măştilor pentru a juca fotbal”, a afirmat Van Ranst pentru Le Soir.
”Bineînţeles, nu este vorba de măştile chirugicale, care sunt total neadaptate. Pe internet, se găsesc măşti anti-poluare, care pot fi purtate de jucătorii de fotbal american sau de către ciclişti. Acesta sunt mai confortabile”, a precizat Van Ranst.
Campionatul Belgiei este suspendat, la fel ca marea parte a ligilor de pe glob, din cauza pandemiei.
Cluburile profesioniste din Belgia ar urma să oficializeze pe 24 aprilie finalul actualului sezon, după ce guvernul a interzis marţi orice evenimente publice de masă până la 31 august, făcând probabil debutul sezonului următor cu porţile închise.

Cluburile din prima ligă de fotbal a Turciei trebuie să pună la punct noi strategii şi să facă reduceri pentru a face faţă pierderilor financiare aduse de pandemia de coronavirus, a declarat economistul Enver Erkan, joi, pentru Xinhua.
”Criza a arătat că actualele structuri economice ale cluburilor nu sunt sustenabile”, a afirmat economistul de la compania Terra Investment din Istanbul.
Potrivit lui Erkan, anularea restului campionatului până în iunie a supus cluburile la o presiune financiară enormă. În plus, suspendarea contractelor de televiziune a provocat pierderea a jumătate din venituri, a adăugat Erkan.
”Dacă nu pot genera venituri adiţionale, vor trebui să îşi reducă din cheltuieli”, a indicat economistul.
Deţinătorul drepturilor de televiziune, beIN Sports, a anunţat recent că a oprit plăţile către cluburi, fapt care a făcut ca Asociaţia Cluburilor din Turcia să îi ceară revizuirea deciziei.
”Asta înseamnă că echipele, private de orice venituri în următoarele două luni, ar putea să nu fie în stare să plătească salariile staff-urilor tehnice, ale jucătorilor şi altor angajaţi”, a afirmat Erkan.
”Probabil vom vedea suspendarea acestor contracte sau îngheţarea plăţii salariilor în perioada următoare. Economia sportului nu mai este operaţională nu doar în Turcia, ci în întreaga lume”, a subliniat Erkan.
Cea mai valoroasă echipă din Super Lig este Galatasaray, al cărei lot este evaluat la 131 de milioane de dolari, urmată de Fenerbahce, Trabzonspor şi Beşiktaş.
Erkan a atras atenţia şi asupra deprecierii continue a lirei turceşti în comparaţie cu alte monede.
Nu mai puţin de şapte fotbalişti români joacă în prima ligă din Turcia, iar alţi doi în liga secundă: Florin Andone (Galatasaray, L1), Bogdan Stancu (Genclerbirligi, L1), Silviu Lung jr, Cristian Săpunaru (ambii Kayserispor, L1), Paul Papp (Sivasspor, L1), Alexandru Maxim, Alin Toşca (ambii Gazişehir Gaziantep FK, L1), Raul Rusescu, Cristian Tănase (ambii Giresunspor, L2). De asemenea, Marius Şumudică este antrenorul echipei Gazişehir Gaziantep FK.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi aprilie 17, 2020 13:11
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<