Suporterii lui Dinamo i-au oferit un leu lui Negoiță pentru echipă

Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo, un ONG al suporterilor „alb-roşii”, a făcut, vineri seara, o ofertă publică în valoare de un leu pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni (82,9368%) deţinut la clubul de fotbal FC Dinamo de omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.
Într-un comunicat de presă publicat pe contul oficial de Facebook al asociaţiei, fanii susţin că este momentul ca Negoiţă să se retragă şi să vândă clubul pentru suma de un leu, aşa cum a anunţat în mai multe rânduri în mass-media.
„Domnule Ionuţ Negoiţă, gândeşte înţelept, este momentul să te retragi aşa cum ai promis. Nu putem trăi la nesfârşit cu faţa la trecut şi cu spatele la viitor. În aceste vremuri grele din viaţa lui Dinamo, este imperios necesar să ne luăm destinul în propriile mâini, să luptăm pentru ceea ce nouă ne aparţine, să ne luăm Dinamo înapoi. Ne-am săturat de pseudo investitorii care au sabotat clubul ani şi ani la rând, care şi-au umplut conturile pe spatele lui Dinamo, devenită paravan pentru afacerile lor dubioase, în timp ce fotbalul dinamovist a ajuns la un minim istoric. În urma ultimelor declaraţii venite dinspre actualul patronat al lui Dinamo, vă anunţăm pe toţi suporterii dinamovişti că în această seară, Asociaţia Dinamovişti Pentru Dinamo a trimis o ofertă scrisă de cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al SC Dinamo 1948 SA”, se arată în comunicatul citat.
Susţinută de Cornel Dinu, fost jucător, antrenor şi conducător al clubului alb-roşu, Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo a făcut un apel către cealaltă grupare a fanilor, Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”: „Facem un apel să ne susţineţi în demersul nostru de a readuce Dinamo în mâinile celor care iubesc necondiţionat această echipă. Uniţi nu putem fi înfrânţi! Totul pentru Dinamo”, se mai precizează în comunicat.
„Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo îşi exprimă în mod ferm intenţia de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni (82,9368%) pe care SC Lotus Perfect Products SRL îl deţine în SC Dinamo 1948 SA (n.r. – firma care administrează clubul din Liga I cu acelaşi nume) pentru suma de 1 leu şi să preia drepturile şi obligaţiile actualului acţionar majoritar, cât şi ale societăţii, obligându-se să facă toate demersurile necesare pentru continuarea activităţii sportive a SC Dinamo 1948 SA”, se precizează în oferta transmisă lui Ionuţ Negoiţă şi semnată de preşedintele Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo, Răzvan Oprea.
Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat zilele trecute în presa de specialitate că nu mai este dispus să investească şi că gruparea are nevoie de 180.000 de euro pentru a achita datoriile până la sfârşitul lunii aprilie şi a obţine licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii I. De asemenea, el a precizat că este dispus să cedeze oricui cele 82,9368% de procente pe care le deţine prin firma SC Lotus Perfect Products SRL la FC Dinamo în schimbul sumei simbolice de un leu.
Fanii echipei de fotbal Dinamo, reprezentaţi de Asociaţia Suporterilor „Peluza Cătălin Hîldan”, au cumpărat în luna februarie a acestui an 10% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă la gruparea bucureşteană prin programul socios „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB). Aceeaşi asociaţie a strâns în ultimele zile din donaţii peste 170.000 de lei pentru obţinerea licenţei clubului pentru sezonul 2020-2021 al Ligii I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *