Flamengo a câștigat Copa Libertadores

Flamengo Rio de Janeiro a câştigat pentru a treia oară Copa Libertadores la fotbal, după ce a învins în finală o altă echipă braziliană, Athletico Paranaense, cu scorul de 1-0, sâmbătă, pe Estadio Monumental Banco Pichincha din Guayaquil (Ecuador).

Fotbaliștii brazilieni de la Flamengo, echipă care a obţinut primele două trofee în cea mai importantă competiţie intercluburi din America de Sud în 1981 şi 2019, s-a impus prin golul marcat de Gabriel Barbosa (45+4).

Athletico Paranaense a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, Pedro Henrique fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben în min. 44.

Athletico Paranaense, echipă din Brazilia și ea cu performanțe notabile, care a cucerit de două ori Copa Sudamericana (2018, 2021), a doua competiţie ca valoare de pe continent, a mai jucat o finală în Copa Libertadores, în 2005, pierzând şi atunci finala în faţa unei formaţii din Brazilia, Sao Paulo FC, în dublă manşă (1-1 şi 0-4).

Echipele braziliene au câştigat trofeul pentru a patra oară consecutiv, în sezonul trecut Flamengo fiind învinsă în ultimul axct de Palmeiras. Argentina continuă să aibă cele mai multe trofee, 25, urmată de Brazilia, cu 22.

Te-ar putea interesa:  Austria s-a calificat pentru prima dată în optimi la Euro

În finală au evoluat echipele:
Flamengo: Santos – Rodinei, David Luiz, Leo Pereira, Filipe Luis (Ayrton Lucas, 20) – Thiago Maia (Arturo Vidal, 71) – Everton Ribeiro, Joao Gomes – Giorgian de Arrascaeta (Victor Hugo Gomes Silva, 84) – Gabriel Barbosa (Everton, 83), Pedro. Antrenor: Dorival Silvestre Junior.
Athletico Paranaense: Bento – Khellven, Pedro Henrique, Thiago Heleno, Abner Vinicius – Fernandinho, Alex Santana (Matheus Felipe, 46) – Vitor Bueno (Agustin Canobbio, 57), Hugo Moura (David Terans, 75), Vitinho (Romulo, 57) – Vitor Ferreira (Pablo Felipe, 65). Luiz Felipe Scolari.

Arbitru: Patricio Loustau (Argentina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *