Flamengo a câștigat Copa Libertadores

Flamengo Rio de Janeiro a câştigat pentru a treia oară Copa Libertadores la fotbal, după ce a învins în finală o altă echipă braziliană, Athletico Paranaense, cu scorul de 1-0, sâmbătă, pe Estadio Monumental Banco Pichincha din Guayaquil (Ecuador).

Fotbaliștii brazilieni de la Flamengo, echipă care a obţinut primele două trofee în cea mai importantă competiţie intercluburi din America de Sud în 1981 şi 2019, s-a impus prin golul marcat de Gabriel Barbosa (45+4).

Athletico Paranaense a jucat mai bine de o repriză în zece oameni, Pedro Henrique fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben în min. 44.

Athletico Paranaense, echipă din Brazilia și ea cu performanțe notabile, care a cucerit de două ori Copa Sudamericana (2018, 2021), a doua competiţie ca valoare de pe continent, a mai jucat o finală în Copa Libertadores, în 2005, pierzând şi atunci finala în faţa unei formaţii din Brazilia, Sao Paulo FC, în dublă manşă (1-1 şi 0-4).

Echipele braziliene au câştigat trofeul pentru a patra oară consecutiv, în sezonul trecut Flamengo fiind învinsă în ultimul axct de Palmeiras. Argentina continuă să aibă cele mai multe trofee, 25, urmată de Brazilia, cu 22.

În finală au evoluat echipele:
Flamengo: Santos – Rodinei, David Luiz, Leo Pereira, Filipe Luis (Ayrton Lucas, 20) – Thiago Maia (Arturo Vidal, 71) – Everton Ribeiro, Joao Gomes – Giorgian de Arrascaeta (Victor Hugo Gomes Silva, 84) – Gabriel Barbosa (Everton, 83), Pedro. Antrenor: Dorival Silvestre Junior.
Athletico Paranaense: Bento – Khellven, Pedro Henrique, Thiago Heleno, Abner Vinicius – Fernandinho, Alex Santana (Matheus Felipe, 46) – Vitor Bueno (Agustin Canobbio, 57), Hugo Moura (David Terans, 75), Vitinho (Romulo, 57) – Vitor Ferreira (Pablo Felipe, 65). Luiz Felipe Scolari.

Arbitru: Patricio Loustau (Argentina).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *