Fetele de la handbal au ratat calificarea la Olimpiada de la Tokyo

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), în turneul preolimpic de la Podgorica.

Tricolorele nu au reuşit să se ridice la nivelul mizei jocului şi, deşi au obţinut victoria, au ratat obiectivul.

România trebuia să obţină o victorie la o diferenţă de minimum cinci goluri, dar a avut un avans de maximum două goluri pe tabelă, cu excepţia finalului. Jucătoarele antrenate de Adrian Vasile, fost secund al naţionalei Muntenegrului, au avut de mai multe ori şansa desprinderii, dar au fost neinspirate în momentele cheie, multe dintre ele în superioritate. România a ratat şi patru aruncări de la 7 metri, trei prin Cristina Neagu şi una prin Eliza Buceschi, iar acest fapt a cântărit enorm în economia partidei.

Naţionala României nu a reuşit un joc prea bun nici în apărare, inclusiv la nivel portarilor, nici în atac, fază în care de multe ori echipa a fost în criză de soluţii.

Te-ar putea interesa:  Kevin Moller se va reintoarce la Flensburg anul viitor

Cristina Neagu, cele mai multe goluri

Cristina Neagu a marcat 12 goluri pentru România, Crina Pintea 4, Eliza Buceschi 3, Laura Pristăviţa 3, Sonia Seraficeanu 3, Laura Moisă 2, Cristina Florica 1. Denisa Dedu a apărat 4 şuturi, iar Yuliya Dumanska 5.

Portarul Ljubica Nenezic (Dunărea Brăila) a apărat nu mai puţin de 14 mingi, având un procentaj de 35%.

Au arbitrat spaniolii Ignacio Garcia şi Andreau Marin.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *