România a bătut Polonia la handbal feminin

Emi
By Emi decembrie 5, 2020 19:29

România a bătut Polonia la handbal feminin

Naţionala României şi-a asigurat prezenţa în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020 din Danemarca, după cu 28-24 (11-15) cu Polonia, sâmbătă, la Kolding, în Grupa D.

Tricolorele au obţinut o victorie mult mai dificilă decât arată scorul final, după ce au fost conduse trei sferturi din meci.

Polonia a început bine şi a condus cu 4-1, dar jucătoarele pregătite de Bogdan Burcea, la prima sa victorie ca selecţioner, au egalat, 4-4 (min. 10). Apoi, Polonia a preluat controlul jocului şi s-a desprins la cinci goluri, 11-6, 12-7, 13-8, 15-10, intrând la pauză cu patru goluri avans, 15-11.

Prima repriză, dezamăgitoare

Dacă în prima parte, România a evoluat slab şi în atac şi în apărare, în repriza secundă jocul defensiv s-a îmbunătăţit considerabil, blocul nostru de apărare a fost mai agresiv, iar în atac, deşi lucrurile nu au mers foarte bine, s-au găsit soluţii individuale în majoritatea dăţilor.

Diferenţa de pe tabelă a scăzut, iar în min. 45, Neagu reuşea egalarea, 18-18. România a condus pentru prima oară în min. 48, cu 20-19, tricolorele reuşind o serie de trei goluri la rând, care l-au adus un avantaj de 21-19. În două minute, Polonia a egalat, 21-21, România a ratat atacul următor, dar Ostase a reuşit o intercepţie care s-a dovedit crucială în economia partidei, pivotul nostru obţinând şi o eliminare în tabăra adversă (Gega). România a fructificat la maximum oportunitatea şi s-a desprins la 24-21 (56), iar precipitarea din echipa poloneză a făcut ca victoria să fie şi mai clară, 28-24.

Te-ar putea interesa:  Fetele de la handbal au ratat calificarea la Olimpiada de la Tokyo

O contribuţie importantă a avut şi portarul Denisa Dedu, care a scos mai multe mingi (procentaj 31%) după ce a lipsit la primul meci al naţionalei.

Golurile reprezentativei României au fost marcate de Cristina Neagu 8, Lorena Ostase 6, Cristina Laslo 6, Nicoleta Dincă 3, Ana Maria Iuganu 2, Laura Popa 2, Eliza Buceschi 1.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi decembrie 5, 2020 19:29
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<