Fanii lui Newcastle sunt rugați să nu se mai costumeze în arabi

Emi
By Emi octombrie 20, 2021 20:36

Fanii lui Newcastle sunt rugați să nu se mai costumeze în arabi

Conducerea clubului englez de fotbal Newcastle United le-a cerut fanilor echipei să nu se costumeze la meciuri în costume tradiţionale arabe, după ce acţionariatul majoritar al grupării a fost preluat către un fond de investiţii din Arabia Saudită, scrie DPA.

”Newcastle United le cere suporterilor să se abţină de la costumarea, la meciuri, în portul tradiţional arab sau în cel inspirat din cultura Orientului Mijlociu”, se arată într-un comunicat al clubului.

Solicitarea conducerii a venit după ce unele suportere ale lui Newcastle United şi-au pus pe cap hijab-ul, în timp ce câţiva bărbaţi s-au costumat cu celebrul ”thawb” arab. ”Dacă nu purtaţi în mod obişnuit astfel de ţinute, vă rugăm să nu le purtaţi nici în tribune pentru a nu ofensa”, punctează comunicatul.

Cluburile din prima ligă engleză de fotbal au solicitat o reuniune de urgenţă după achiziţionarea echipei Newcastle United de către un fond de investiţii din Arabia Saudită.

Aprobată de Premier League, trecerea clubului Newcastle în proprietatea fondului de investiţii saudit PCP Capital Partners nu este deloc pe placul celorlalte rivale din prima ligă engleză, care doresc să afle de ce această tranzacţie a fost validată.

Te-ar putea interesa:  Harry Kane pleacă de la Tottenham

În noiembrie anul trecut, Newcastle United anunţa că a deschis o procedură de arbitraj împotriva Premier League, pe care a făcut-o responsabilă de ratarea tranzacţiei cu fondul saudit, care încercase fără succes să cumpere gruparea engleză. Afacerea a fost blocată atunci în urma protestelor mai multor cluburi şi al diferitelor personalităţi din Marea Britanie, precum şi a asociaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

De această dată, tranzacţia a fost validată, după ce Premier League a anunţat că „a primit garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că Regatul Arabiei Saudite nu va controla clubul Newcastle United”.

Cluburile din Premier League vor acum să ştie ce s-a schimbat în raport cu anul trecut, pentru ca această tranzacţie să fie aprobată şi oficializată.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi octombrie 20, 2021 20:36
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<