Euro 2024: iată cat a încasat deja nationala belgiana si ce ar mai putea câștiga

Ajunși cu brio în optimile EURO 2024, Diavolii Roșii isi continua aventura în Germania. Dar au câștigat nu doar fotbalistic, ci și financiar. Presa belgiana de limba flamanda a facut calculele.

Astfel, Federația belgiană de fotbal a câștigat deja 9,25 milioane de euro din calificarea la EURO 2024. În ceea ce privește meciurile din grupe, acestea aduc fiecare câte ceva în funcție de rezultat. Victoria împotriva României, de exemplu, a adus încă un milion de euro, în timp ce remiza cu Ucraina a adus 500.000 de euro. Înfrângerea în fața slovacilor, în schimb, nu a adus nimic Belgiei.

Opt milioane de euro în plus pentru câștigătorul final

Ce se va întâmpla în continuare? Prin calificarea în optimi, UEFA va plăti Federației belgiene 1,5 milioane de euro. Pe scurt, câștigurile totale ale Belgiei de până acum se ridică la 12,25 milioane de euro.

Dacă învinge Franța, Belgia ar primi încă 2,5 milioane de euro. O victorie în sferturile de finală i-ar aduce 4 milioane de euro. Continuarea până în finală ar aduce încă 5 milioane de euro. Iar echipa încoronată campioană europeană ar adăuga… 8 milioane de euro in vistierie.

Te-ar putea interesa:  Marius Sumudica - desemnat "antrenorul anului" in Arabia Saudita

Cat bagă în buzunar fiecare jucator?

Dincolo de cat castiga Federatia, ce se întâmplă cu jucătorii individuali? Potrivit presei din regat, prin ajungerea in optimi, fiecărui “Diavol” îi sunt garantați 96.000 de euro. La care se adauga drepturile de imagine, estimate la 5.000 de euro pe meci pentru meciurile din grupe și 10.000 de euro pentru rundele următoare.

În cazul unei victorii împotriva Franței, Diavolii Rosii vor încasa un premiu suplimentar. Un loc în sferturile de finală le-ar aduce câte 172.000 de euro, iar un loc în semifinale 260.000 de euro. Dacă ajung în finală, jucătorii belgieni vor primi 370.000 de euro. Iar în cazul unei victorii în finală, fiecare va pleca acasa cu 435.000 de euro, la care se adaugă drepturile de imagine, ceea ce înseamnă un total de… 490.000 de euro!

Marcela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *