Eddie Howe este noul antrenor al bogaților de la Newcastle

Un nou antrenor revine în Premier League. Eddie Howe, fostul tehnician al lui Bournemouth, echipă retrogradată acum doi ani din prima ligă engleză de fotbal, este noul antrenor al lui Newcastle United, cu care a semnat un contract valabil până în anul 2024, a anunţat luni clubul din Premier League, citat de Reuters.

Howe va avea mai întâi sarcina s-o scoată pe Newcastle din zona retrogradării. Clubul a devenit unul dintre cele mai bogate din lume după ce a fost vândut luna trecută unui consorţiu condus de Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite (PIF). „Coţofenele”, care nu pot fac transferuri până în luna ianuarie, sunt pe locul 19, penultimul, fără nicio victorie în acest campionat.

Howe, 43 de ani, s-a despărţit de Bournemouth în august 2020 după ce această formaţie a retrogradat din
Premier League în ultima etapă a sezonului.

Graeme Jones a asigurat interimatul în ultimele trei meciuri ale lui Newcastle, după ce tehnicianul Steve Bruce
şi-a reziliat contractul.

Te-ar putea interesa:  Premier League se reia pe 17 iunie

Howe a urmărit din tribune meciul de sâmbătă al noii sale formaţii, 1-1 cu Brighton & Hove Albion. Prima sa partidă la Newcastle va fi contra lui Brentford, pe St James’ Park pe 20 noiembrie.

Newcastle are cinci puncte după 11 etape, dar Howe este obişnuit cu lupta împotriva retrogradării de când era la Bournemouth. El a preluat această echipă în sezonul 2008-2009, când era în liga a patra, iar în 2015 a dus-o în Premier League, unde Bournemouth a rezistat cinci ani, jucând un fotbal plăcut.

Unai Emery, cunoscutul antrenor spaniol al lui Villarreal, a respins săptămâna trecută oferta lui Newcastle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *