Dincolo de schi și snowboard: descoperă noile senzații ale Jocurilor Olimpice

JS stirisportive.ro

Datorită sporturilor extreme de schi și snowboard, Jocurile Olimpice de Iarnă au devenit și mai spectaculoase. În ultimii ani, aceste evenimente sportive au devenit din ce în ce mai populare datorită cascadoriilor și a vitezei amețitoare pe care le ating sportivii. Și pentru că lucrurile au fost duse la extrem, este și normal că inclusiv sportivii se tem.

Riscul de accidentare gravă sau chiar moarte nu este străin de Jocurile Olimpice de Iarnă. De fapt din anii ‘60 până astăzi, au murit 4 sportivi în timpul Olimpiadei de Iarnă. Aducerea sporturilor extreme a dus și mai mult la creșterea acestui risc, deja foarte ridicat.

Jocurile Olimpice de Iarnă au loc o dată la 4 ani, la fel ca cele de vară, iar următoarea va fi în 2026, deci la un interval de 2 ani față de ediția mai cunoscută a Olimpiadei. Chiar dacă, cel puțin pentru români, Jocurile Olimpice de Iarnă nu sunt atât de importante, și aici acestea încep să capete popularitate. Dar lipsa de interes este de înțeles, având în vedere că țara noastră nu are o cultură pentru sporturile de iarnă.

Chiar și așa, dacă ești parior, merită să plasezi bilete pe asemenea evenimente, mai ales că în perioada Jocurilor Olimpice vei avea cu siguranță multe oferte și cote mărite. Cel mai simplu și mai avantajos este să pariezi online. La aceste agenții poți profita și de promoții și ai la dispoziție și jocuri de casino. Dar întâi să te joci pe bani, îți recomandăm să încerci sloturi gratis ca să te familiarizezi cu modul de joc.

Te-ar putea interesa:  Patinatoarea rusă Kamila Valieva a fost suspendata pentru dopaj

Rezumat:

Sporturile extreme cuceresc pantele olimpice

Aceste sporturi extrem încep să devină atracțiile principale tocmai pentru că sunt foarte spectaculoase. Asumarea unui risc creează adrenalină, și de aceea suntem atrași și de jocuri de noroc. Riscăm bani în speranța de a obține mai mult. Atunci când un sportiv face cascadorii pe un snowboard și își pune viața în pericol, spectatorii simt tot acel risc, ceea ce face ca adrenalina să crească.

Cât despre sportivii implicați, să nu considerăm că sunt neînfricați. Nu are cum să nu intervină instinctul de conservare, dar din fericire pentru ei, lucrurile la săriturile cu snowboard-ul sau cu schiurile se desfășoară foarte rapid.

Panta de la Pyeongchang, Coreea de Sud, locul unde s-a desfășurat Olimpiada de Iarnă din 2018, este una dintre cele mai înalte din lume. Dar nu acest lucru a fost deranjant pentru sportivii care au participat la proba de sărituri cu snowboard, ci faptul că este artificială.

Te-ar putea interesa:  Cum să maximizezi performanța atletică: 3 soluții eficiente

Construcția se înalță mult deasupra nivelului solului. Sportiva Jamie Anderson a spus despre aceasta că „urci într-un lift nesigur, iar apoi te afli undeva la 100 de picioare (circa 30 de metri) deasupra și nu se simte nimic natural”. Alături de teama provocată de pericolul la care se supun, sportivii mai pot simți și anxietatea legată de rampă.

Ce sporturi extreme găsim la Jocurile Olimpice?

Probabil cele mai renumite sporturi extreme sunt chiar cele din categoria snowboarding. Acestea au început să fie introduse odată cu Olimpiada de Iarnă din 1998 de la Nagano. În 2010, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a fost introdus și ski cross, iar 4 ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de la Sochi, au apărut noi proce de schi și snowboarding.

Așadar, există deja multă varietate și suntem siguri că vom mai apărea și altele. Totuși, sporturile extreme reprezintă o problemă serioasă pentru participanți. Ca să câștige competiția, trebuie să-și asume din ce în ce mai multe riscuri, ceea ce poate duce ușor la accidentări serioase.

De ce sunt importante aceste schimbări?

Schimbările pe care le remarcăm la Jocurile Olimpice de Iarnă au făcut ca acest eveniment să fie mai atractiv pentru public. Ediția de iarnă se află în umbra celei de vară, iar ca să se facă remarcată, trebuie să apeleze la măsuri „extreme”.

Te-ar putea interesa:  Larisa Iordache s-a retras din gimnastică

De asemenea, sporturile de acest fel atrag publicul mai tânăr și astfel, Olimpiada de Iarnă își asigură o audiență mai mare pe un termen mai lung.

Nu în ultimul rând, sportul de performanță este într-o continuă schimbare, iar olimpiadele trebuie să țină pasul cu noile vremuri. Fără această adaptare, nu pot atrage mult public, ceea ce înseamnă, printre altele, și un profit mai mic.

Concluzii

Noile senzații ale Jocurilor Olimpice de Iarnă atrag un public numeros și promit mult spectacol. Pe viitor vor fi adăugate și altele, dar până atunci, cea mai spectaculoasă probă poate fi considerată cea de sărituri cu snowboard-ul.

Dacă îți place riscul, atunci aceste sărituri îți vor crește nivelul de adrenalină. Olimpiada de Iarnă se desfășoară o dată la 4 ani, dar în aceste evenimente mai găsești și alte campionate și competiții pe care poți să le urmărești. Așadar, nu trebuie să aștepți până în 2026 ca să vezi unul dintre cele mai spectaculoase sporturi extreme din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *