Campionatul National de Box, gazduit inca o data de comuna Tomesti

Campionatul National de Box

Federatia Romana de Box alege din nou comuna ieseana Tomesti pentru a gazdui Campionatul de Box, desfasurat intre 26-29 noiembrie.

Sala de sport a comunei iesene este inca o data gadza a Campionatului National de Box, care este in opinia directorului executiv al Primariei, Liviu Ciulei, „cea mai mare competitie a boxului romanesc”. Acesta invita tomestenii si iesenii sa fie alaturi pentru a vedea „un spectacol de mare amploare”.

Valentin Vranceanu, antrenorul federal, spera ca boxerii titulari la lotul national vor avea o buna comportare si cu ocazia acestei editii a Campionatului National de Box. In opinia sa „sunt patru-cinci sportivi care sunt la o valoare ridicata si la nivel european si de la care asteptam niste rezultate la Campionatele Europene si Campionatele Mondiale.”

Valentin Vranceanu este de parere ca boxul romanesc are de intampinat un an foarte greu. Acesta considera ca „greul cade pe cativa sportivi care speram sa ne aduca rezultate foarte bune în elita boxului mondial”. De asemenea, acesta a spus ca este aleasa comuna ieseana pentru a gazdui un eveniment de asemenea amploare, datorita faptului ca judetul Iasi este „in general, un leagan al boxului”.

Te-ar putea interesa:  Cătălina Ponor, în Gymnastics Hall of Fame

La aceasta competitie sunt inscrisi peste 80 de sportivi, boxeri de la aproximativ 45 de cluburi din Romania. Printre acestia se numara Mihai Nistor, Robert Jitaru, Andrei Aradoaie si Pita Marian, printre altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *