Dinamo pasează „lanterna roșie” FCSB, după victoria cu Hermannstadt

Dinamo București a învins cu scorul de 3-0 (1-0) formaţia FC Hermannstadt, în ultima partidă a etapei a 7-a a Ligii I, și a părăsit ultimul loc al clasamentului.
În urma acestui rezultat, Dinamo a acumulat 6 puncte şi a urcat pe poziţia a 9-a. Ultima poziţie în Liga I a revenit în aceste condiţii vicecampioanei din sezonul precedent, FCSB, cu 4 puncte.
Formaţia condusă de Dusan Uhrin Jr a deschis scorul în minutul 19 în urma unei lovituri libere obţinută pe partea dreaptă de italianul Diego Fabbrini, aflat la partida la debut în tricoul echipei Dinamo. Dan Nistor a centrat din zona colţului terenului, iar Denis Ciobotariu a înscris cu capul de la aproximativ 4 metri în urma unei erori de marcaj a apărării sibiene.
Chiar dacă Dinamo a intrat la cabine în avantaj, cele mai mari ocazii ale primei reprize au aparţinut oaspeţilor, care au trecut pe lângă gol în minutele 16 şi 28 prin Debeljuh, respectiv Cordea. În schimb, Dinamo a solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 36, când Sorescu a fost faultat în careu de Buşu, dar arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.
În repriza secundă centralul a dictat însă două penalty-uri. În minutul 56, în urma unei contre între Mihai Popescu şi Ionuţ Petrescu, FC Hermannstadt a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, dar şutul lui David Caiado a fost respins în corner de portarul dinamovist Riccardo Pisticelli. Opt minute mai târziu, Kovacs a dictat din nou penalty, dar la cealaltă poartă, după o intervenţie a portarului Ionuţ Pop asupra lui Daniel Popa, Dan Nistor reuşind să transforme.
Dinamo şi-a majorat avantajul pe tabelă la 3-0 în minutul 74 prin fundaşul Linas Klimavicius, lituanianul înscriind cu capul din 3 metri la colţul scurt după o centrare a aceluiaşi Dan Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *