De ce a fost inlocuit Pierre Gasly cu debutantul Alex Albon ?

 

Red Bull Racing a efectuat inca o mutare soc in Formula 1, l-a inlocuit  pe francezul Pierre Gasly la Red Bull cu un debutant, asta in mijlocul sezonului. Gasly urmeaza sa preia locul lasat vacant de tailandez la Scuderia Toro Rosso.

Aceasta rocada este extrem de similara cu cea Verstappen Kvyat din 2016, cea care l-a transformat pe Max intr-un castigator de etapa si cea care l-a distrus psihic pe Daniil. Insa cum a ajuns Alexander Albon din castigator de etapa in F2 in cadrul Bull Racing in doar doua saptamani?

Pierre Gasly parea sa fie urmatorultalent extraordinar din cadrul pepinierei Red Bull. In schimb, Alexander Albon este un caz putin mai ciudat. Red Bull a renuntat la acesta in 2012 insa Albon nu a renuntat nicio clipa la visul sau. Rezultatele sale au fost bune de-a lungul anilor insa nu exceptionale. In GP3 a fost batut mar de catre Leclerc si a terminat pe locul 10 respectiv 3in Formula 2 in cadrul celor doua sezoane pe care le-a contestat, batut fiind acum de alti piloti care acum sunt in Formula 1. Plecarea neasteptata a lui Ricciardo la Renault, promovarea lui Gasly la Red Bull si performantele destul de slabe ale lui Hartley comparativ cu Pierre l-au facut pe Marko să ramana fara cativa piloti pentru Toro Rosso in 2019. Albon deja semnase cu Nissan e.DAMS pentru sezonul 2018-2019 al Formulei E si aproape ca renuntase la visul de a mai intra in F1 prea curand. Si atunci a venit stirea bomba: Albon si Kvyat la Toro Rosso in 2019. Doua alegeri extrem de neasteptate. Cu toate acestea, Albon si-a vazut in continuare de treaba si a reusit sa impresioneze in prima sa jumatate de sezon, devansand in clasament numerosi piloti precum Perez, Grosjean, Kubica sau campionul actual al Formulei 2, George Russell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *