CFR Cluj, învinsă acasă de Slavia Praga în play-offul Champions League

CFR Cluj a fost învinsă de formaţia cehă Slavia Praga cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Meciul a contat în prima prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.
Slavia, cu internaţionalul român Nicolae Stanciu în teren pe toată perioada meciului şi cu Alexandru Băluţă rezervă, a câştigat prin golul marcat de Lukas Masopust (min. 28). CFR a avut o bară şi a ratat un penalty prin Billel Omrani (79).

Campioana României a fost dominată clar în prima repriză, Slavia arătând un plus de viteză, de determinare, de forţă, de tehnică şi, nu în ultimul rând, de valoare.
CFR a avut prima ocazie clară a partidei, dar Ţucudean (7) a fost deposedat in extremis în careul Slaviei de Hovorka.
Slavia a presat continuu şi o primă situaţie periculoasă a apărut în min. 11, când Boril a şutat peste poartă. Nigerianul Olayinka a expediat un şut-centrare (13), dar balonul s-a dus prin faţa porţii.
Djokovic (21) a şutat din voleu din careu, dar mingea s-a dus peste ţintă.
Olayinka (24) a trimis un şut slab, prins de Arlauskis, iar Soucek (25) a fost deposedat în ultimă instanţă de Burcă în careu.
Ţucudean a avut o nouă ocazie mare de gol, dar Kolar (27) a salvat situaţia la lovitură de cap a atacantului.
Slavia a marcat singurul gol al partidei în min. 28, când Stanciu a trimis din corner în marginea careului, iar Masopust l-a surprins pe Arlauskis, mascat, cu un şut din drop.
Campioana Cehiei a încheiat prima repriză cu o posesie de 63%-37%, dar nu a reuşit să îşi mai creeze ocazii de gol.
CFR a început mai bine repriza a doua, iar şutul lui Rondon (51) a fost deviat de Kolar în bară, după o minge recuperată de Omrani.
Bordeianu (52) şi Camora (67) nu au nimerit poarta cu şuturi din afara careului.
Soarta partidei se putea schimba în min. 79, când Omrani a ratat un penalty, şutul său fiind respins de portarul Kolar. Tot francezul a obţinut lovitura de pedeapsă, la un duel cu Olayinka.
Slavia a încheiat meciul fiind superioară la aproape toate capitolele statistice, cele mai clare fiind posesia mingii (61%-39%), şuturi la poartă (8-4), pase (420-245), pase complete (302-122) sau distanţă alergată (110,7 km-103,5 km).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *