Criză de fundași la Liverpool

Joe Gomez, fundaşul echipei de fotbal Liverpool, s-a accidentat la un antrenament al naţionalei Angliei, transmite BBC.

Fundaşul de 23 de ani s-a accidentat la un antrenament înaintea meciului amical de joi cu Irlanda. Selecţionerul Gareth Southgate este aşteptat să ofere detalii despre gravitatea problemei lui Gomez, într-o conferinţă de presă de miercuri seara.

Liverpool este decimată de accidentări în compartimentul defensiv, al cărui lider, Virgil van Dijk, nu va reveni prea curând pe gazon. Fundaşul central olandez a fost operat la genunchi după accidentarea suferită în derby-ul local cu Everton (2-2) pe 17 octombrie.

Locul lui Van Dijk în apărarea campioanei Angliei a fost luat de Fabinho, care a devenit şi el indisponibil după ce s-a accidentat la coapsă într-un meci cu Midtjylland din Liga Campionilor (2-0). Liverpool îşi face griji şi pentru fundaşul dreapta Trent Alexander-Arnold, care a trebuit înlocuit în repriza a doua a meciului de duminică împotriva lui Manchester City (1-1).

Antrenorul lui Liverpool, Juergen Klopp, se confruntă acum cu o adevărată criză în ce priveşte apărarea echipei sale, comentează BBC, care aminteşte că tehnicianul este tot mai nemulţumit de calendarul foarte încărcat.

Te-ar putea interesa:  Jurgen Klopp a fost desemnat antrenorul lunii ianuarie în Premier League

Probleme legate de Covid-19

Pe de altă parte, trei jucători ai naţionalei de fotbal Under 21 a Elveţiei au fost testaţi pozitiv miercuri la coronavirus, scrie Le Matin.

Este vorba despre Jeremy Guillemenot, Dan Ndoye şi Jasper van der Werff, toţi asimptomatici, care au fost însă izolaţi conform protocoalelor medicale în vigoare.

Conform sursei, ceilalţi membri ai lotului au dat rezultate negative şi nu au fost necesare alte acţiuni deocamdată. Prin urmare, meciul de la U21 Elveţia – Azerbaidjan, programat joi la Thun, va avea loc conform programării.

Luni, un fotbalist şi un membru al staff-ului naţionalei ”mari” a Elveţiei au fost testaţi pozitiv la Covid-19, cu două zile înaintea meciului amical cu Belgia.

Jordan Lotomba, fundaşul echipei franceze Nice, şi un membru al staff-ului selecţionatei Elveţiei sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în izolare. Toate celelalte teste efectuate la începutul reunirii lotului au fost negative.

OGC Nice, clubul la care joacă Lotomba, a anunţat marţi că „mai mult de doisprezece jucători şi angajaţi ai săi” au fost testaţi pozitiv la Covid-19, iar această situaţie se referă de asemenea la „echipele sale de juniori”. Gruparea din sudul Franţei a decis închiderea centrului său de antrenament şi a centrului său de juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *