Cel mai bun fotbalist chinez s-a răzvrătit contra partidului comunist

Emi
By Emi iunie 11, 2020 18:39

Cel mai bun fotbalist chinez s-a răzvrătit contra partidului comunist

Golgheterul all-time al naţionalei de fotbal a Chinei, Hao Haidong, a fost cenzurat în ţara sa după ce a cerut răsturnarea de la putere a Partidului Comunist aflat la putere la Beijing.
Hao Haidong, în vârstă de 50 de ani, a marcat 41 de goluri pentru reprezentativa Chinei. Cunoscut pentru felul său direct de a se exprima, fostul atacant a avut o carieră remarcabilă în anii 1980-2000 şi a jucat la Cupa Mondială din 2002, singura oară când naţionala Chinei a participat la această competiţie.
Într-un video difuzat joi pe YouTube, Hao Haidong a criticat comportamentul pe care l-au avut conducătorii politici şi ai sportului în timpul carierei sale de jucător şi a estimat că sistemul existent în China nu i-a permis să se împlinească.
„Cred că acest Partid Comunist trebuie alungat de pe scena istoriei”, a spus fostul fotbalist, lângă care se afla o femeie prezentată ca soţia sa, fosta campioană mondială de badminton Ye Zhaoying.
„Spectrul comunismului nu trebuie să mai planeze asupra lumii. Este concluzia la care am ajuns”, a adăugat el.
Contul lui Hao Haidong şi al soţiei sale pe reţeaua de socializare Weibo, unde el are peste 7 milioane de abonaţi, au fost inaccesibile vineri şi niciun canal media din China nu a reprodus afirmaţiile polemice ale fostului jucător.
În acest video, Hao Haidong şi-a exprimat susţinerea pentru o „Federaţie a Chinei noi”, un regim chinez imaginar ce ar lua locul actualei Republici Populare Chineze, condusă de Partidul Comunist Chinez.
Controversatul miliardar chinez Guo Wengui a proclamat acest regim ipotetic joi, în ziua când s-au împlinit 31 de ani de la masacrul din Piaţa Tiananmen. Detestat de Beijing, Guo Wengui locuieşte la New York, de unde ameninţă regulat guvernul chinez cu dezvăluiri răsunătoare despre corupţia elitelor.
El însuşi acuzat de corupţie şi căutat de justiţia chineză, acest personaj excentric, cunoscut şi sub numele de Miles Kwok, este un apropiat al lui Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui american Donald Trump.
AFP a stabilit că Hao Haidong apare cu adevărat în video, dar nu a putut confirma când a fost realizat acesta. De asemenea, nu se cunoaşte locul în care a fost realizat. El a fost postat pe contul de Twitter al site-ului Gnews, legat de Guo Wengui.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi iunie 11, 2020 18:39
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<