Campioana mondială a ajuns acasă

Selecţionata de fotbal a Argentinei, care cucerit duminică titlul de campioană mondială în Qatar, după ce a învins în finală deţinătoarea trofeului, Franţa, la loviturile de departajare, a sosit la Buenos Aires, unde a fost întâmpinată de o mulţime de suporteri, informează EFE.

Marţi, la ora locală 2:23, aeronava companiei aeriene argentiniene care a transportat delegaţia Albiceleste de la Doha, avându-i în frunte pe preşedintele Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), Claudio Tapia, şi pe selecţionerul Lionel Scaloni, a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Ezeiza, în provincia Buenos Aires.

Căpitanul Lionel Messi a ieşit primul din avion, ţinând în mână preţiosul trofeu, alături de Lionel Scaloni, urmaţi de ceilalţi membri ai delegaţiei.

Fotbalistul Lionel Messi, care a condus naţionala Argentinei la câştigarea titlului mondial, duminică, în Qatar, va fi invitat să fie imortalizat pe aleea celebrităţilor de la legendarul stadion brazilian Maracana din Rio de Janeiro, a relatat portalul GloboEsporte.com, citat de DPA.

Potrivit sursei menţionate, Suderj, co-administratorul stadionului, a trimis Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) o invitaţie formală, luni, în acest sens.

Aleea celebrităţilor de la stadionul Maracana este un spaţiu dedicat onorării celor mai mari fotbalişti. Ei sunt invitaţi să îşi lase urmele picioarelor (sau mâinilor, în cazul portarilor) în ciment, iar apoi sunt expuse la stadion.

Legende ale fotbalului brazilian precum Pele, Garrincha sau Ronaldo şi-au urmele picioarelor în acest spaţiu de la stadionul Maracana.

Messi ar fi al optulea străin care este invitat să facă parte din acest grup select, care îi mai include pe fostul internaţional german Franz Beckenbauer şi fosta glorie portugheză Eusebio.

Dacă va accepta invitaţia, Messi va fi primul argentinian care va fi onorat în acest loc de legendă al fotbalului brazilian.

În 2014, Messi a ratat şansa de a cuceri Cupa Mondială pe Maracana, după ce Argentina a fost învinsă cu 1-0 în finală de Germania, după prelungiri.

În 2021, Messi a câştigat Copa America pe Maracana cu echipa Argentinei, învingând cu 1-0 în finală chiar echipa Braziliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *